Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

12 cetăţeni români reţinuţi pentru trafic de persoane în Ungaria la 26 august au fost arestaţi

12 cetateni romani retinuti pentru trafic de persoane in Ungaria
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
12 cetateni romani retinuti pentru trafic de persoane in Ungaria
12 cetateni romani retinuti pentru trafic de persoane in Ungaria

MAE precizează că cei 12 cetăţeni români reţinuţi pentru trafic de persoane, în Ungaria, la data de 26 august, au fost aduşi sâmbătă în faţa Judecătoriei Centrale Buda, instanţa hotărând arestarea preventivă a acestora.

“În cursul zilei de duminică, 30 august, cei 12 cetăţeni români reţinuţi pentru trafic de persoane, în Ungaria, la data de 26 august 2015, au fost aduşi în faţa Judecătoriei Centrale Buda. Judecătoria a hotărât arestarea preventivă pentru toţi cei 12 cetăţeni români, până la data de 29 septembrie 2015”, se menţionează într-un comunicat transmis de MAE sâmbătă seară.

Potrivit sursei citate, un consul din cadrul Ambasadei României la Budapesta a fost de faţă la audierile de la judecătorie şi a constatat că drepturile procedurale ale cetăţenilor români au fost respectate. Aceştia au beneficiat de avocat din oficiu şi traducător.

Reprezentanţii legali al celor 12 cetăţeni români au înaintat recurs.

“Ambasada României la Budapesta monitorizează cu precădere situaţia celor 12 cetăţeni români şi menţine legătura cu autorităţile ungare. Până la acest moment, niciuna din cele 12 persoane nu a solicitat, în mod expres, asistenţă consulară din partea misiunii diplomatice române”, se mai arată în comunicat.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with