Image 1
Image 2

5 preşedinţi de consilii judeţene au semnat un proiect pentru interconectarea bazelor de date

5 preşedinţi de consilii judeţene au semnat un proiect pentru interconectarea bazelor de date
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

5 preşedinţi de consilii judeţene au semnat un proiect pentru interconectarea bazelor de date

În prezenţa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloş, 5 preşedinţi de consilii judeţene au semnat vineri, 3 februarie, „Acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest”. Documentul a fost semnat de Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ilie Bolojan (CJ Bihor), Ionel Bogdan (CJ Maramureş), Emil Radu Moldovan (CJ Bistriţa-Năsăud), Dinu Iancu Sălăjanu (CJ Sălaj), respectiv Ionel Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Cloud-ul Regional va asigura comunicarea între bazele de date ale fiecărei instituţii publice din judeţele partenere, va creşte atât calitatea serviciilor publice cât şi accesibilitatea serviciilor de e-guvernare.

Peste 2,7 milioane de cetăţeni din Nord-Vestul României vor avea acces la serviciile oferite de instituţiile publice, fără a mai fi necesar să se deplaseze la instituţii sau să stea la coadă la ghişee.

De aceste beneficii se vor bucura nu doar locuitorii judeţului Satu Mare, ci şi cetăţenii stabiliţi în diaspora. Aceştia vor putea să obţină online documentele de care au nevoie de la instituţiile publice, fără a mai trebui să vină în ţară pentru a-şi procura aceste documente.

Proiectul are o valoare de 60 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Regional Nord-Vest. 30 de milioane de euro sunt pentru partea de Cloud Regional, restul – pentru realizarea părţii de software.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with