Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

642 persoane, angajate prin intermediul AJOFM Satu Mare în primele două luni ale anului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ca urmare a aplicării măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislaţia în vigoare de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, de la începutul anului şi până la data de 28 februarie au fost încadrate în muncă 642 de persoane, din care: 91 şomeri indemnizaţi şi 551 neindemnizaţi.
Din totalul persoanelor ocupate în acest interval, 374 persoane au vârsta peste 45 de ani, 38 au vârsta între 35 şi 45 de ani, 73 au între 25 şi 35 de ani, iar 157 sunt tineri sub 25 de ani. Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (367), numărul femeilor fiind de 275 persoane. În funcţie de rezidenţă, 269 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 373 persoane sunt din mediul rural.
Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe persoane au studii liceale (213), gimnaziale (175), profesionale (135), 46 persoane fiind cu studii universitare, învăţământ primar şi fără studii (57) şi postliceal (16).
Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Satu Mare cumulat până la 28 februarie, 235 persoane (36,60%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. ~ncadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Satu Mare.
In acelasi interval de referinta, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.118 persoane.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns