Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Accesul la evenimentele culturale ar putea fi posibil cu adeverinţă de vaccinare sau cu dovada trecerii prin boală

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat zilele trecute că instituţia pe care o conduce este în discuţii cu INSP şi cu operatorii culturali pentru reluarea evenimentelor medii şi mari în aer liber, propunerea ministerului vizând ca accesul spectatorilor să poată fi realizat în baza unei adeverinţe de vaccinare împotriva Covid – 19, a unui test negativ sau a unui document că participantul a trecut prin boală.

Iată declaraţia făcută de înaltul demnitar: “În acest moment suntem în discuţii cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu operatorii economici culturali cu privire la reluarea evenimentelor medii şi mari în aer liber. Noi avem câteva propuneri pe care le vom înainta. Avem în vedere pentru accesul participanţilor la eveniment ori prezentarea unei adeverinţe de vaccinare, ori prezentarea unui test negativ, ori prezentarea unui document medical care să ateste că participantul a trecut prin această boală şi are deja anticorpii formaţi. Analizăm inclusiv varianta prin care operatorii culturali să aibă la intrare un centru de testare răpid”.

Gheorghiu a precizat că Ministerul Culturii va înainta aceste propuneri către INSP, decizia urmând să fie luată de “cei din zona epidemiologică”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns