Image 1
Image 2

Acțiune rutieră în oglindă Satu Mare – Bihor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acțiune rutieră în oglindă, derulată de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în paralel cu cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., polițiștii rutieri sătmăreni împreună cu cei bihoreni au organizat o acțiune rutieră în oglindă, cu radare dispuse în cascadă, pe D.N.19.
Pe parcursul zilei, polițiștii sătmăreni au acționat atât pe raza județului, cât și în municipiul Satu Mare, cu scopul de a impune respectarea regimului legal de viteză, prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadapate la condițiile de drum, dar și pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.
Pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, polițiștii rutieri sătmăreni angrenați în activitate au utilizat 4 aparate radar și un pistol.
În cadrul acțiunii au fost aplicate peste 115 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 39.000 lei, majoritatea conducătorilor auto fiind sancționati pentru depășirea limitelor legale de viteză.
De asemenea, polițiștii rutieri au reţinut 14 permise de conducere. Astfel, 14 conducători auto, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, au fost depistați circulând cu viteze cuprinse între 101 și 117 km/h, pe tronsoane de drum pe care viteză maximă legală admisă este de 50 km/h.
În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au adus în atenția conducătorilor auto importanța respectării prevederilor legale, atât pentru siguranța proprie, cât și a celorlalți participanți la trafic.

1 comentariu

  1. Cele peste 115 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 39.000 lei, mi se pare cam putin avand in vedere media pe sanctiune de 340 lei/sanctiune sau poate chiar mai putin !. Pt. depasirea limitei de viteza sanctiunea ar trebui sa inceapa de la 1000 lei efectiv platit ca amenda de contravenient !!!. Pt. soferi, amenda sub 1000 de lei NU ar mai trebui sa existe !. ( si eu sunt un conducator auto disciplinat !!!)

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: