Image 1
Image 2

Activitate intensă la Satu Mare pentru sporturile individuale

Activitate intensă la Satu Mare pentru sporturile individuale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De obicei, în luna mai se organizează multe evenimente sportive în întreaga ţară. Pentru că avem foarte multe noutăţi din diferite părţi, vom prezentat totul într-un articol, rând pe rând.

Maya Dihenes, campiona României la judo

Judoka antrenorului Terely Mihály, cu dublă legitimare la Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare şi CS Unio Satu Mare, au avut evoluţii foarte bne la Campionatul Naţional U13 şi U15, de la Arad. Maya Dihenes, care anul acesta a câştigat deja o medalie de bronz la Naţionalele U14, la sfârşitul săptămânii trecute a reuşit performaţa de a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, câştigând aurul la U13, 57 de kilograme. La categoriile U13 şi U15 alţi doi elevi pregătiţi de antrenorul Terely Mihály au obţinut primele medalii la Naţionale: Thiruvadi Alesszia (36 kg) şi György Bettina (+70) s-au clasat pe locurile 3 ale categoriilor, la care au concurat, obţinând astfel medaliile de bronz. La U13 Szilágyi Emma s-a clasat pe locul 7. În altă ordine de idei, Mihaly Terely ne-a spus că la U13 nu a mai cucerit medalia de aur de prin anul 2017.

De remarcat că doi sportivi de la CSM Olimpia Satu Mare-CS Unio s-au deplasat alături de antrenoarea Ramona Igna la Domaszék, Ungaria, unde au participat la o competiţie internaţională de tradiţie. La categoria de vârstă U12 Elias Borca (30 kg) a obţinut medalia de bronz, iar Orosz Stefánia (36 kg) s-a clasat pe locul 5.

Mateş Andrei, aur la judo

Antrenorul Attila Pelcz de la Judo Master Satu Mare ne informează că în weekend s-a participat la Arad la finala Campionatul Naţional U13 şi U15. Mateş Andrei la U13 a devenit campionul României la 50 kg câştigând toate meciurile cu ippon.
Gândea Alexandra la U13 28 kg a reuşit să cucerească medalia de bronz, iar la U15, Mateş Ioana la 63 kg a câştigat medalia de bronz, la fel şi Ardelean Remus la 34 kg.
Toţi cei 4 vor putea participa la Campionatul Balcanic cu echipa României care va fi U15 în Muntenegru şi U13 la Sibiu.
Altfel, la sfârşitul acestei săptămâni va fi la Satu Mare Cupa României la seniori unde se speră câştigarea a cât mai multe medalii sătmărene.

Paula Paştiu, locul 5 la Cupa Europei de judo

Judoka CSM Olimpia Satu Mare, Paula Paştiu a participat la sfârşitul săptămânii trecute la Malaga în Spania la Cupa Europei, competiţie destinată juniorilor sub 21 ani. La acestă competiţie au participat 309 judoka, reprezentând 22 de naţiuni. Eleva antrenorului Marian Halas s-a clasat pe un onorabil loc 5. Tot în acest week-end Adina Micaş a participat la Cupa Europei de cadeţi U18 de la Bielsko Biala, Polonia. Din păcate sportiva sătmăreancă a fost eliminată în tururile eliminatorii. Ambele judoka au participat la aceste competiţii alături de loturile naţionale ale României.

Un nou titlu pentru karatista Daiana Vancsa

Weekend-ul trecut, sportivii secţiei de karate din cadrul CSM Olimpia Satu Mare au participat la Campionatul Naţional de karate WUKF +13 ani, organizat la Braşov. Competiţia a adunat la start 466 de sportivi reprezentând 58 de cluburi din ţară. Şi la această ediţie nivelul competiţiei a fost unul ridicat. Toţi sportivii sătmăreni au avut parte de meciuri foarte disputate. Rezultatele obţinute la acest campionat reprezintă un criteriu major în selecţia pentru lotul care va reprezenta România la Campionatul Mondial WUKF ce va avea loc în luna iulie în Scoţia.

Cea mai bună sportivă a judeţului Satu Mare anii trecuţi, la sporturile neolimpice, Vancsa Daiana va urca pe tatami la o nouă competiţie mondială după ce la Braşov a obţiut o nouă medalie de aur Naţional la categoria kumite individual sanbon 21–35 ani, -55kg. Gabriel Jiboc, debutant la Naţionale a obţinut medalia de argint la categoria kumite individual sanbon 13 ani, +65kg.

8 victorii la kickbox pentru Munteanu Fight Club

Munteanu Fight Club a participat zilele la Baia Mare la Expert Fight Champion, o gala de kickbox reuşită atât din partea organizatorilor cât şi echipei clubului sătmărean. S-a participat cu 14 sportivi care au înregistrat 8 victorii şi 4 înfrângeri, iar 2 dintre ei nu au avut meci pentru nu s-au găsit adversari.

Rezultate: Pascu Ciprian (victorie), Adriana Haidu (victorie), Balog Tomi (victorie), Ardelean Darius (victorie), Kasian Tukacs (victorie), Laza Iasmina (înfrângere), Barbara Ciric (înfrângere), Hotea Răzvan (înfrângere), Filip Strango (înfrângere), Ionuţ Pomian (victorie), Koci Alex (victorie), Pintye Raymond (fără adversar), Alex Olah (fără adversar), Riccardo Lucaci (victorie).
Antrenorii Marius Munteanu şi Borsan Csaba Rolland se declară foarte mulţumiţi de elevii elevii lor. 3 dintre ei vor lupta în 27 mai la Haţeg în piramidă de 8 luptători (3 meciuri) pentru centură de campion. Este vorba de Balog Tomi, Ardelean Darius şi Lucaci Riccardo. Ultimul va trece din luna iuniela luptele semi-pro la amatori având din 7 meciuri 6 victorii prin KO în prima rundă.

Şahistul Seletye Dominik, învingător la Cupa Salina Turda

Zilele trecute, CSM Satu Mare a fost reprezentat la Festivalul Internaţional de Şah dotat cu Cupa Salina Turda de Dominik Seletye. Acesta a avut un parcurs excelent şi a terminat pe prima poziţie a clasamentului general la categoria U12-14. În cele trei zile de concurs Dominik Seletye a avut şase runde de foc reuşind să obţină cel mai bun punctaj şi terminând pe primul loc la categoria la care au participat 39 de concurenţi. Elevul antrenorilor Ciprian Sorin Muntean, Margareta Sarivan, Attila Vanczák şi Cătălin George prin acest rezultat de la Turda a acumulat 77 de puncte ELO.

ANR Satu Mare a câştigat Cupa României la goalball

În perioada 19-21 mai, la Satu Mare s-a desfăşurat competiţia Cupa României la goalball (minge cu clopoţei) la care au participat 3 (trei) echipe Argeş, Salvia 2000 – Cluj, Satu Mare.

În urma rezultatelor înregistrate după desfăşurarea jocurilor, clasamentul se prezintă astfel:
locul 1: filiala Asociaţiei Nevăzătorilor din România – Satu Mare
locul 2: filiala Argeş
locul 3: filiala Cluj

Echipa filialei Satu Mare a avut următoarea componenţă: Bura Vasile, Kovacs Krisztian, Mondoca Dănuţ. Rezultatul este unul notabil şi prin prisma faptului că echipa locală a reuşit să repete rezultatul de anul trecut, (câştigând acest trofeu al doilea an consecutiv) iar un alt fapt remarcabil este că echipa sătmăreană, din cauza unor accidentări, nu a avut la dispoziţie jucători pentru schimb, jucând tot turneul cu trei jucători.

Spadasini sătmăreni la Europenele U23

2 spadasini ai Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare, respectiv Alexandru Oroian, Mézinger Márton şi Szabó Szabolcs au plecat marţi la Budapesta, unde se va desfăşura, în această săptămână, Campionatul European U23 la scrimă. Componenţii lotului naţional sunt însoţiţi de antrenorii Nagy Lehel şi Adrian Szilagyi. În capitala Ungariei băieţii sătmăreni vor intra pe planşă joi, când se va disputa competiţia individuală, iar sâmbătă va fi concursul pe echipe. Amintim că Alexandru Oroian a câştigat în acest an Naţionalele U23, Mézinger obţinând medalia de argint, Szabó bronzul. În formula Oroian, Mézinger, Szabó, Tudor Surducan echipa de tineret al CSM Olimpiei a câştigat Campionatul României.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: