Image 1
Image 2

Ambasadorul Germaniei a participat sâmbătă la expoziția “Pe urmele șvabilor sătmăreni”

Ambasadorul german (al doilea din stânga) alături de organizatorii expoziției
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Luni Excelența Sa se va întâlni cu oficialitățile locale

Ambasadorul german (al doilea din stânga) alături de organizatorii expoziției
Ambasadorul german (al doilea din stânga) alături de organizatorii expoziției

Cu ocazia aniversării celor 25 de ani de la încheierea Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriat în Europa, sâmbătă, 20 mai, etnicii germani din judeţul Satu Mare au primit vizita lui Cord Meier-Klodt, noul ambasador al Germaniei în România.

Excelenţa Sa a participat sâmbătă la concertul aniversar al corului reunit de bărbaţi al FDG, programat la Petreşti, după care a vizitat castelul din Carei și a fost prezent alături de o delegație numeroasă din orașul înfrățit Wolfenbüttel la vernisajul expoziției “Pe urmele șvabilor sătmăreni”, parte a evenimentelor de Noaptea Muzeelor de la Muzeul Județean de Istorie.

Expoziția prezintă rezultatele procesului de cooperare dintre Institutul pentru Relații Externe (IfA) german și Organizația Tinerilor Germani Sătmăreni “Gemeinsam”, cu susținerea Asociației Culturale Sathmarense și a publicațiilor Deutsch Express și Schwabenpost. Au fost documentate vizitele elevilor Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” în Bavaria, istoricul satelor șvăbești sătmărene, dar și arbori genealogici realizați de elevi, pornind pe urmele familiilor lor.

Duminică ambasadorul a participat la slujba de la Biserica Calvaria şi la o întâlnire cu reprezentanţii FDG Satu Mare. Luni, 22 mai, Excelenţa Sa va avea o întâlnire cu autorităţile locale – prefectul Darius Filip, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor – şi cu reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice.

Cord Meier- Klodt s-a născut în 1958 la Hamburg și a urmat studii de filosofie și de limbi romanice la Universitatea din același oraș, la Paris și Grenoble. Între 1992 și 1995, Meier-Klodt a fost consul general la Sankt Petersburg, pentru ca apoi să lucreze la misiunea permanentă a Germaniei la ONU. Între 2002 şi 2005 a fost şeful secţiei de presă în cadrul Ambasadei germane la Moscova. Între 2014-2015, Cord Meier-Klodt a fost reprezentant al Ministerului federal de Externe german pentru probleme legate de Rusia, Belarus, Ucraina, Caucaz și Asia Centrală. În 1 ianuarie 2016 a fost numit reprezentant special al OSCE pentru procesul de reglementare în criza transnistreană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with