Image 1
Image 2

Andreea Paul: „La Negreşti, un copil se naşte cu o datorie de 16.000 de lei”

Andreea Paul si Cristian Jurje au aratat dovezi privind proasta gospodarire a orasului Negresti Oas
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Andreea Paul si Cristian Jurje au aratat dovezi privind proasta gospodarire a orasului Negresti Oas
Andreea Paul si Cristian Jurje au aratat dovezi privind proasta gospodarire a orasului Negresti Oas

Luni, 23 mai, de la ora 15, la sediul Partidului Naţional Liberal (PNL) Satu Mare, deputatul PNL Andreea Paul şi candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului Negreşti Oaş Cristian Jurje au susţinut o conferinţă de presă. Subiectul conferinţei a fost administraţia publică locală defectuoasă din Negreşti Oaş.

 

Andreea Paul a început conferinţa spunând că sunt suficienţi 25 de ani de administraţie locală a PSD în Negreşti Oaş şi că trebuie ales un primar pentru viitor, un primar cu viziune, care să transforme oraşul Negreşti Oaş, dar şi zona Oaşului în zone cu adevărat europene.
„Alegem un primar pentru viitor, adică pentru perioada 2016-2020, incompatibilă cu baroni locali, comunităţi izolate sau spitale care ucid oameni. Această perioadă trebuie să însemne transparenţă şi aducerea oraşelor şi a comunelor la acelaşi nivel cu cele din Europa.
În condițiile globalizării actuale, calitatea administraţiilor publice locale şi a serviciilor publice oferite devine un factor tot mai important de competitivitate. PNL aduce în discuţie şi în competiţia de aici, din Satu Mare, o alternativă serioasă pe baza calității guvernării locale”, a declarat Andreea Paul.

Ea a declarat că la Negreşti Oaş apa este mai scumpă decât la Cluj, Oradea şi chiar mai scumpă decât în multe ţări din Uniunea Europeană. Andreea Paul a spus că buna guvernare trebuie să fie în topul celor 3 subiecte de interes într-o campanie electorală alături de educaţie şi de sănătate.
Deputatul PNL de Ţara Oaşului a dat câteva exemple prin care să ilustreze proasta administraţie locală actuală, printre care se numără faptul că nici organigrama primăriei, dar nici hotărârea de Consiliu Local prin care se decide organigrama şi se fac angajările nu este publică.
Un alt exemplu de proastă gestiune a fost dat prin bugetul local. Astfel din totalul de venituri proprii ale primăriei de aproximativ 12,5 milioane de lei anual 12% sunt cheltuiţi pentru plata dobânzilor şi a ratelor la creditele luate, 10% sunt folosiţi pentru investiţii şi 78% sunt cheltuieli cu personalul primăriei şi cheltuieli de funcţionare.
„Fiecare copil care se naşte în Negreşti Oaş se naşte cu o datorie de 16.000 de lei din cauza creditelor contractate de primărie şi din cauza proastei gestiuni a banului public.
Echipa PNL din Negrești Oaș alături de Cristian Jurge pune accent pe< spital, infrastructură, educaţie şi susţinerea creerii de locuri de muncă în Oaş ca să nu rămânem ţara bunicilor cu tinerii plecaţi la muncă pe meleaguri străine, personal instruit şi evitarea deciziilor ad-hoc bazate pe interese personale şi deblocarea rutinei birocratice care în prezent este mult prea mare, iar planificarea strategică prea rară în aparatul administrativ local „, a spus deputata.
Cristian Jurje a accentuat şi el lipsa de transparenţă a actualei administraţii publice locale din Negreşti Oaş. El a cerut în scris informaţii privind cheltuirea banilor publici pe contracte cu firme care au executat reabilitarea de drumuri, care au contractat lucrări pe anumite obiective finanţate prin PNDL, modul în care s-a făcut concesiunea anumitor clădiri, dar şi referitor la numărul de angajaţi din primărie şi din instituţiile subordonate.
„Am cerut aceste informaţii acum nouă zile, oficial, dar nici în ziua de azi nu am primit nici un răspuns. În mandatul meu, toate cheltuielile vor fi transparente, iar angajările se vor face strict pe criterii profesionale. Negreşti Oaş are nevoie de o nouă conducere, de dreapta” a încheiat candidatul PNL Cristian Jurje.

3 comentarii

  1. Cine vorbeste de credite,dar madam oare cine era consiliera piticului in probleme financiare? Ati imprumutat o tara nenorocind viitoarele generatii,cu cite mii de euro ati indatorat noi nascutii? Cine l-a sfatuit sa taie salarii ? Halal analist,dar nu ma mira la tupeul scolit de Base,pe care il lunge-ati in………..ur in urma cu putin timp.Doamna aveti un tupeu tipic comunist de a sustine unele lucruri pe care nu demult le considerati incorecte.Aveti o scoala a activistului comunist care irita si pe un om normal.

  2. Cum poti sa spui ca ” iar angajările se vor face strict pe criterii profesionale ” in contradictie cu ” Negreşti Oaş are nevoie de o nouă conducere, de dreapta” a încheiat candidatul PNL Cristian Jurje.” ?. Unul de orientare de stanga nu poate fi profesional ?. Ce conteaza orientarea politica cand alegi profesionalismul ?. Si acest candidat este unul lamentabil….! si mincinos. Nu merita incredere !. Cand pui politicul in fata profesionalismului atunci du-te dracului sa nu te mai vedem !.

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: