Image 1
Image 2

Asociația Angel Dog a prezentat în Centru Nou rolul câinilor ghizi pentru nevăzători

Cei care doresc să sprijine organizarea taberei pot obține mai multe informații de la reprezentantul Angel Dog, telefon 0742.979.209 sau pe www.angeldog.ro
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cei care doresc să sprijine organizarea taberei pot obține mai multe informații de la reprezentantul Angel Dog, telefon 0742.979.209 sau pe www.angeldog.ro
Cei care doresc să sprijine organizarea taberei pot obține mai multe informații de la reprezentantul Angel Dog, telefon 0742.979.209 sau pe www.angeldog.ro

Costurile instruirii unui câine ajung chiar până la 8.000 de euro

Miercuri, 15 octombrie, Asociația Angel Dog a marcat Ziua Bastonului Alb printr-o activitate mai specială organizată în Pasajul Corneliu Coposu din centrul municipiului Satu Mare. Trei labradori frumoși au fost preț de câteva zeci de minute în centrul atenției tuturor trecătorilor pentru că ei nu sunt doar căței care își iubesc stăpânii, ci și ajutoare de nădejde, fiind ghizi pentru nevăzători.

Angel Dog organizează an de an, din 2009 încoace, o serie de acțiuni menite să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități prin terapie asistată cu animale. Membrii acestui ONG născut din pasiunea oamenilor pentru cel mai credincios prieten necuvântător, câinele, derulează activități de dresaj canin, țin prelegeri și fac activități de socializare cu câini în grădinițele, școlile și căminele pentru vârstnici din Satu Mare. În mod permanent, în activitățile realizate pentru persoanele cu dizabilități se implică și 12 voluntari.

Asociația "Angel Dog" e implicată într-un proiect pentru pregătirea câinilor ghizi pentru nevăzători.
Asociația „Angel Dog” e implicată într-un proiect pentru pregătirea câinilor ghizi pentru nevăzători.

IMG_2707

Asociația „Angel Dog” e implicată într-un proiect pentru pregătirea câinilor ghizi pentru nevăzători. Proiectul funcționează foarte bine de doi ani încoace, iar specialiștii sătmăreni sunt printre primii din România care se ocupă de instruirea câinilor ghizi pentru persoane cu deficiențe de vedere. Cu propriile forțe și din fondurile personale, Asociația Angel Dog a pregătit în acest sens trei câini pe care îi oferă celor care nu văd lumina zilei să le fie de folos. Reprezentanții asociației doresc să continue acest proiect în condițiile în care sunt tot mai multe solicitări. „Dresajul special al acestor câini ghizi durează până la vârsta de doi ani, dar nu se oprește aici, la această vârstă. Câinele trebuie să își însușească deprinderi speciale, diferite semenilor săi, deoarece el când poartă hamul de fapt lucrează”, ne-a spus Zoltan Szabo, fondatorul Angel Dog.

Anul acesta, la Satu Mare, în perioada 3 – 8 noiembrie se organizează o tabără de specialitate pentru nevăzători și câinii lor. Sunt invitați în această tabără trei nevăzători din Ploiești, Iași și Craiova și însoțitorii lor. Cele trei persoane cu deficiențe de vedere nu au avut până acum ocazia să obțină un câine ghid. În tabără sunt invitați încă patru nevăzători și câinii lor pentru a continua să facă exerciții necesare în diferite situații pe care le pot întâlni în viața de zi cu zi. Vor lucra și doi trainneri specializați în domeniu și care vin din Ungaria. Pe parcursul zilelor de tabără se vor face vizite la Primărie, la școli, la stația operatorului de transport în comun, pe terenul Angel Dog vor avea loc zilnic exerciții de atașament, iar pe teren acțiuni de genul plimbărilor pe trotuar prin centru printre oameni, traversarea străzii în siguranță, orientarea în instituții.

Cei care doresc să sprijine organizarea taberei pot obține mai multe informații de la reprezentantul Angel Dog, telefon 0742.979.209 sau pe www.angeldog.ro.

1 comentariu

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: