Ingrediente:
500 g de fidea, 300 g de zahăr, o esență de rom, un plic de zahăr vanilat, 300 ml de apă, 500 g de frișcă
Mod de preparare:
Ungi o tavă cu unt, așezi fideaua în strat subțire și o dai la cuptor pentru 10 minute ca să se rumenească. În acest timp prepari siropul: pui apa cu zahărul la fiert și după ce s-a legat, îl dai deoparte, adaugi zahărul vanilat și esența de rom și amesteci. Îl torni apoi peste fideaua rumenită și dai din nou la cuptor pentru încă 20 de minute. După ce s-a rumenit și s-a legat fideaua cu siropul de zahăr ca o foaie, o lași să se răcească. Tai apoi foaia de fidea în jumătate. Așezi jumătate de foaie pe un platou, întinzi toată frișca bătută, apoi fideaua rămasă tăiată în bucăți sau întreagă. Blatul superior se poate presăra cu bucățele de fistic, migdale, nuci sau alune prăjite. Lași cataiful la rece circa o oră înainte de a-l servi. Pentru această rețetă se poate folosi numai fidea, nu tăieței, căci trebuie să iasă delicată, cu fire foarte subțirele.
1 comentariu
ai uitat glazura!