Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Câţi şoferi au fost amendaţi la acţiunea de vineri a poliţiştilor?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au desfăşurat ieri, 03 februarie a.c., activităţi de menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, fiind prezenţi pe întreaga rază a judeţului, ocazie cu care au aplicat peste 170 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, aceştia au acţionat pentru efectuarea de activităţi de supraveghere, fluidizare şi control al traficului rutier pe raza judeţului.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au aplicat peste 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 49.000 de lei.

Totodată, a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în cazul a 8 conducători auto, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

*⚠️Judeţul Satu Mare sub cod galben, în perioada 04-05.02⚠️*

Având în vedere că ne aflăm în sezonul rece, iar meteorologii au anunţat o înrăutăţire a vremii, poliţiştii le recomandă tuturor participanţilor la trafic, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor, să manifeste maximum de prudenţă.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare vă recomandă:

• Pentru a circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă.

• Anterior deplasării, asiguraţi-vă că instalaţiile de iluminare, semnalizare, climatizare şi dezaburire sunt în stare bună de funcţionare.

• Îndepărtaţi în întregime zăpada sau orice altă depunere de pe autoturism, deoarece în timpul deplasării, zăpada sau gheaţa lăsată necurăţată pe plafon poate aluneca şi poate bloca vizibilitatea dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic.

• Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

• În cazul, în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiţi frâna de motor.

• Păstraţi, în mers, o distanţă suficientă faţă de vehiculele din faţa dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

• În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, astfel este necesar să vă păstraţi calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns