Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CERCETARE: Oamenii de ştiinţă spun că orcile se joacă, nu atacă navele maritime

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

Cercetătorii atrag atenţia asupra faptului că orcile au un comportament social jucăuş, nu doresc să atace navele maritime
Cercetătorii atrag atenţia asupra faptului că orcile au un comportament social jucăuş, nu doresc să atace navele maritime

Peste 30 de cercetători maritimi atrag atenţia asupra faptului că orcile, supranumite şi “balene ucigaşe”, au un comportament social jucăuş, iar marinarii nu ar trebui să le caracterizeze drept “agresive” sau dornice să rănească oamenii.

Acesta este mesajul transmis într-o scrisoare deschisă, prin care oamenii de ştiinţă spun că asupra acestor animale sălbatice nu ar trebui proiectate diferite istorisiri, care nu conţin nici măcar o farâmă de adevăr. Cercetătorii sunt îngrijoraţi de faptul că balenele ar putea fi rănite în atacuri ale marinarilor, dată fiind apariţia unor imagini în care un pescar a deschis focul asupra orcilor din raza sa de acţiune.

 

„Ştiinţa nu poate explica încă de ce orcile iberice fac asta, deşi, repetăm, este mai probabil legat de joacă / socializare decât de agresiune. Este nefondat şi potenţial dăunător pentru animale să se pretindă că ce fac ele reprezintă o răzbunare pentru greşelile trecute ale oamenilor sau altă poveste melodramatică. „Îndemnăm mass-media şi publicul să evite proiectarea naraţiunilor asupra acestor animale. În absenţa unor dovezi suplimentare, oamenii nu ar trebui să presupună că înţeleg motivaţiile animalelor”, scriu oamenii de ştiinţă în scrisoare, spunând că fauna sălbatică nu ar trebui pedepsită pentru că prezintă un comportament neobişnuit.

uit.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbușit după coliziunea cu o navă

Un cargobot a lovit și a provocat prăbușirea unei secțiuni din podul Francis Scott Key din Baltimore, Maryland. Incidentul, confirmat de Paza de Coastă, a închis podul, afectând grav traficul local. Detaliile și amploarea pagubelor sunt încă neclare, deși evenimentul a fost larg distribuit pe rețelele sociale. Construit în 1977, podul este o structură emblematică a orașului.