Image 1
Image 2

FOTBAL, LIGA 1: CFR Cluj face un nou transfer din Italia!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fosta campioană a României, CFR Cluj continuă să transfere jucători români tineri din Italia.

Ultimul transfer promiţător este fundaşul central Matei Cristian Ilie (20 de ani), care a rămas liber de contract după despărţirea sa de Padova.

Acest tânăr fundaş central român, în vârstă de doar 20 de ani, originar din Piatra Neamţ, a început să-şi dezvolte cariera în oraşul său natal, la Ceahlăul Piatra Neamţ. Cu toate acestea, în 2017, la vârsta de doar 15 ani, a luat decizia de a pleca în Italia pentru a-şi continua evoluţia în fotbal. A început să joace la Sesto Giovanili, iar apoi s-a transferat la Padova, unde a evoluat pentru echipele U17, U19 şi seniori.

În sezonul 2020/2021, Matei Ilie a fost împrumutat la Hellas Verona. Cu toate că a fost pe bancă la două meciuri din Serie A, împotriva echipelor Genoa şi Atalanta, nu a avut oportunitatea de a intra pe teren.

După experienţa la Hellas Verona, s-a întors la Padova, dar nu a reuşit să obţină locul pe care şi-l dorea în echipa principală, jucând doar 18 meciuri la seniori până în acel moment. Din acest motiv, a cerut rezilierea contractului în vara acestui an.

Matei Ilie este un nume cunoscut în loturile naţionale de juniori ale României, având apariţii pentru echipele U17 şi U20. De asemenea, selecţionerul naţionalei de tineret U21, Daniel Pancu, îl are în vedere pentru viitoarele convocări.

Un aspect interesant este că Matei Ilie poate beneficia de „regula U21” din Superligă pentru a obţine mai multe apariţii la echipa de seniori şi, eventual, pentru a deveni un jucător de bază în echipa naţională de tineret a României.

Potrivit transfermarkt.de, cota de piaţă a lui Matei Ilie este evaluată la 75.000 de euro, subliniind astfel potenţialul şi interesul pe care îl stârneşte acest tânăr fotbalist român. Cu semnarea contractului cu CFR Cluj, se aşteaptă să continue să-şi dezvolte cariera şi să contribuie la clubul său şi la echipa naţională a României.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: