Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ciucă: România are la dispoziţie resursele energetice de care cetăţenii şi economia au nevoie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vineri, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a coordonat reuniunea Grupului de Lucru Interdepartamental pentru Securitate Energetică (GLISE) în cadrul căreia au fost analizate situaţia rezervelor de gaze naturale, pregătirea stocurilor pentru perioada următoare şi stadiul proiectelor de investiţii pentru creşterea capacităţii de producţie şi depozitare a energiei, informează Executivul.

Potrivit sursei citate, gradul de umplere a depozitelor este în prezent la 49,5% din capacitate, ceea ce garantează cantitatea de care au nevoie populaţia şi economia României, indiferent de condiţiile meteorologice din următoarea perioadă. Pentru perioada viitoare, inclusiv pentru sezonul rece 2023-2024, România are capacitatea să depoziteze peste 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale, cantitate suficientă inclusiv în condiţiile creşterii consumului intern.

”România are la dispoziţie resursele energetice de care cetăţenii şi economia au nevoie pentru prezent şi pentru viitor. Ceea ce avem astăzi în depozite asigură necesarul de consum pentru perioada următoare. Pregătim deja resursele pentru iarna 2023-2024, dar şi soluţiile pentru suplimentarea cantităţii de energie de care România va avea nevoie în următorii ani pentru a asigura necesarul unei economii în continuă dezvoltare. Acordurile de colaborare stabilite cu partenerii externi pentru diversificarea resurselor de aprovizionare cu gaz şi investiţiile consistente în domeniu reprezintă pentru România soluţia de consolidare a securităţii energetice”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns