Image 1
Image 2

Concert simfonic al Filarmonicii joi în curtea Teatrului de Nord

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Filarmonica ”Dinu Lipatti” inaugurează joi, 18 iunie, de la ora 18.30, un nou spațiu de spectacole amenajat în aer liber, în curtea interioară a Teatrului de Nord. Acesta pare să înlocuiască preconizata scenă de la Turnul Pompierilor, probabil pentru a facilita punerea rapidă în scenă a spectacolelor de teatru.

Concertul simfonic va fi dirijat de Gheorghe Costin și îl are ca solist pe violoncelistul Octavian Lup, pe care l-am mai putut asculta la Satu Mare în trio alături de Vlad Răceu și Aurelia Vișovan. Programul se apropie de normalitatea dinaintea pandemiei, cuprinzând următoarele lucrări: Johann Sebastian Bach – Suita a II-a în si minor BWV 1067 – Poloneză, Menuet, Badinerie (flaut solo: Tussai Elisabeta), Joseph Haydn – Concert pentru violoncel Nr. 1 în Do major, Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr.25 în sol minor KV. 183.

Gheorghe Costin este dirijor permanent al Filarmonicii Banatul din Timişoara din 2001, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România din anul 1984. A fost distins cu Premiul Criticilor şi Interpreţilor din România. Octavian Lup e membru al cvartetului de violoncele Cellisimo, prim violoncelist al Cameratei Regale şi membru al ansamblului „Orchestra Română de Tineret”.

Abonații au intrare liberă, iar biletele costă 22 de lei. Se recomandă sosirea din timp, locurile fiind limitate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI:

Concert Regal la Sala Radio

Asculta acest articol Astăzi, 8 mai 2015, va avea loc la Sala Radio un concert special, desfăşurat în prezenţa membrilor