Image 1
Image 2

Crăciun la Castel, un nou concert online al Filarmonicii “Dinu Lipatti”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Classic Brass va prezenta un concert de colinde

Într-o lume aflată în aceste momente într-o continuă schimbare, Crăciunul își face loc să ne încălzească sufletele și cum e tradiția ne face mai buni. Există locuri și există oameni creatori de bucurii, oameni care fac să răsară soarele uneori chiar și noaptea. Un asemenea loc este Filarmonica “Dinu Lipatti”, unde artiștii sătmăreni reușesc indiferent de situație să ne surprindă și să ne bucure sufletele.

Conducerea instituției împreună cu simfonicul sătmărean ne-au oferit chiar și în această perioadă concerte online deosebite menite a aduce acea bunătate în suflet atât de vitală în zilele acestea.

“Crăciun la Castel” este un titlu de poveste. O poveste ce va fi pusă în scenă de către opt artiști ai orchestrei. Inițiativa formării acestei povești muzicale i-a aparținut lui Claudiu Pitic, director adjunct și artist instrumentist în cadrul partidei de corn a Filarmonicii. A creat cvintetul de brass (suflători de alamă) din dorința de a oferi publicului un concert de colinde prin care în casele dumneavoastră să intre magia Crăciunului. Așa cum se spune, muzica unește și în felul acesta cvintetului i s-au alăturat trei artiști care nu fac altceva decât să îmbogățească și să completeze acest magic “Crăciun la Castel”.
Claudiu Pitic – corn, Viorel Lăpteanu – trompetă, Iosif Anistoroaiei – trompetă, Radion Gheorghiță – trombon, Szavuly Albert – trombon, Andrei Dula – chitară solo, Simo Peter – chitară bas, Didi Peti – percuție sunt cei opt cavaleri care aduc mai aproape de noi tot ceea ce înseamnă Crăciunul.

Repertoriul ales este unul ce nu are nevoie de nicio prezentare, popularitatea lucrărilor necunoscând nicio graniță. Dorințele devin realitate, trebuie doar să credem. Într-o lume nebună, o idee bună schimbă stări și încălzește suflete. Ambiția domnului Claudiu Pitic de a forma Classic Brass, profesionalismul tuturor artiștilor implicați în acest proiect, au făcut ușoară această fuziune. Joi, 17 decembrie, ora 18.30, avem cu toții ocazia să îi ascultăm și să pătrundem desigur online în povestea lor magica din Castelul de la Carei.

Pe pagina de Facebook a Filarmonicii “Dinu Lipatti”, pe canalul său de youtube sau pe site puteți aduce bucuria muzicii de sărbătoare în casele dumneavoastră. Online îi vom urmări cu speranța că în curând ne vom revedea în frumoasa noastră sală de concert.

Alina M.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: