Image 1
Image 2

Cremă simplă de caramel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

200 g de zahăr, 1 l de lapte, 4 gălbenușuri de ouă, un baton de vanilie (se poate suplini cu 5-6 plicuri de zahăr vanilat, dar atunci se folosesc doar 160 g de zahăr), o lingură mare de făină.

Mod de preparare:

Înainte de toate, batonul de vanilie se taie, se scoate miezul și se lasă pe o farfurioară. 100 g de zahăr se caramelizează, se stinge cu 200 ml de lapte și se fierbe până când caramelul se topește. Se amestecă gălbenușurile, cu restul de zahăr, cu miezul de vanilie sau cu zahărul vanilat, ce folosiți, cu făina și cu restul de lapte, p]nă la omogenizare. Se amestecă cu caramelul preparat anterior și se fierbe pe aburi, până când se obține o pastă destul de consistentă. Se toarnă în forme umezite cu apă, iar după răcire se răstoarnă pe farfurie. Se servește cu miere, sirop de caramel, toping de ciocolată, eventual, ornat cu frișcă, frunze de mentă, bucățele de fructe proasepete sau compot. Gustul se potrivește foarte bine cu compotul de caise sau piersici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.

Gustări sănătoase pentru iarnă

În sezonul cald găsim o gamă largă de produse care să ne ofere energia necesară pentru toată ziua. Însă iarna este indicat să schimbăm meniul. Nutriţioniştii recomandă 5 gustări care să îţi confere o stare de spirit bună.