Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Cruciada profesorilor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

În condiţiile în care 150.000 de cadre didactice şi alte 50.000 de persoane din rândul personalului auxiliar sunt în grevă generală sună aiurea declaraţia lui Nicolae Ciucă: “Prioritatea este Educaţia. Ea rămâne în topul asumărilor noastre, la nivelul coaliţiei.”

Un simplu slogan, la fel de găunos ca toate sloganele. Dacă cedează acum, dascălii vor rămâne pentru mulţi, mulţi ani, o categorie socială neglijabilă. Ei nu pot bloca drumurile, nu pot închide robinetele de gaz în mijlocul iernii şi nici nu pot striga în stradă şi ataca sediul guvernului şi Casa Poporului la fel ca grupul de comando al AUR.

Cadrele didactice fac ceea ce au făcut de la înfiinţarea şcolilor: învaţă copiii să citească, îndrumă adolescenţii să-şi găsească un drum în viaţă, pregătesc studenţii pentru a atinge performanţe în profesiile lor. Pe scurt, pregătesc generaţie după generaţie pentru a prelua sarcinile generaţiilor care ies la pensie.

 

Mai multe în ediţia tipărită şi în formatul pdf, pentru abonaţi. 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

EDITORIAL-DUMITRU-PACURARU

Ce înseamnă un an mai bun?

Fiecare an este întâmpinat cu noi speranțe. Urându-și “La mulți ani” pentru moment oamenii uită de necazuri și se proiectează într-o lume mai bună.