Image 1
Image 2

CSM Satu Mare s-a îmbogățit din acest an cu o secție de fotbal

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acolo vor trece copiii, juniorii și antrenorii de la defuncta FC Olimpia

La ședința Consiliului Local Satu Mare din 25 ianuarie au apărut pe ordinea de zi două puncte legate de sportul sătmărean, mai exact de fotbal. Situația Olimpiei este cunoscută publicului sătmărean, clubul nostru nu își mai poate continua activitatea din cauza datoriilor care au ajuns la aproximativ 500.000 de euro.

Proiectul de hotărâre legat de Olimpia se referea la modificarea statutului Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010. Aici erau incluse puncte privind retragerea dreptului de folosință gratuită a stadionului Olimpiei, modificarea cotizației anuale etc. În concluzie se dorește ca fotbalul să nu mai aparțină de defunctul Club Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010 și să se facă trecerea la Clubul Sportiv Municipal Satu Mare.

În sală s-a cerut o explicație legată de proiectul de hotărâre legat de Olimpia. A răspuns primarul Gabor Kereskenyi.

Gabor Kereskenyi: Odată o să avem și echipă de seniori

“Acest punct se leagă cu punctul privind CSM. Rămași singuri la sprijinirea sportului de performanță, respectiv a fotbalului sătmărean, nu mai putem duce în așa fel mai departe fotbalul cum a fost finanțat până acum. Zilele acestea împreună cu colegii lucrăm la o propunere de buget care să fie viabilă pentru acest an. Cert este că nu vom putea merge cu o cotizație de 1,7 milioane lei, cât am alocat anul trecut. De aceea am făcut această propunere care va fi legată de proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului pe anul 2018. Dorim în continuare să avem o pepinieră. Ar fi păcat pentru acele echipe de juniori și copii care activează și acum în diferite campionate. Intenția noastră este de a face mai transparentă și finanțarea, de a prelua la CSM, în primul pas, echipele de juniori și copii. Este singura posibilitate la ora actuală. Din păcate am rămas singuri și nu mai putem duce mai departe această activitate. Trebuie să recunoaștem că avem nevoie de fotbal, de acele echipe de juniori și copii, de acei antrenori sătmăreni de la aceste echipe. Sperăm că odată o să avem și echipă de seniori”, a spus primarul municipiului Satu Mare.

În continuare consilierul Ciprian Crăciun a dorit să afle situația economică de la clubul Olimpia, dar și ce s-a întâmplat cu contractul lui Attila Karda.

Istvan Merkli: Eu nu am umblat cu avionul

Prezent la ședință, președintele Olimpiei, Istvan Merkli, a reamintit că Olimpia are datorii de aproximativ 500.000 de euro. “Ar trebui chemați toți foștii președinți să discutăm, să verificăm. Eu nu am umblat cu avionul, n-am umblat cu nimic de când sunt aici. Puteți verifica! Sunt o grămadă de facturi neachitate spre furnizori de bilete de avion, spre alte părți. În afară de CFR nu avem datorii în altă parte, pentru că acolo trebuie plătit pe loc. Contractul lui Karda a fost reziliat pe căi legale. Nu are nicio despăgubire, pentru că nu are de unde să ia”, a spus Istvan Merkli.

Radu Roca: Am cerut să vină Karda în fața noastră. Nici măcar atâta bun-simț nu a avut

În plină discuție a intervenit și consilierul Radu Roca: “Când consilierii PSD au adus la cunoștința Consiliului Local, în 2016, acel contract monstru încheiat între conducere și cine trebuie și cine nu trebuie, nu s-a spus nimic. La o jumătate de an am cerut să vină Karda în fața noastră. Nici măcar atâta bun-simț nu a avut, să vină să ne spună despre Olimpia. Acum spuneți că noi suntem de vină. Presiunea este mare pe Consiliul Local. Dacă spunem ceva, că nu suntem de acord, atunci PSD-ul nu vrea. Trebuie să se știe că banii noi îi dăm, dar trebuie să știm cum. Am greșit cu toții, se dorește redresarea, dar până acum în Consiliul Județean nu s-a putut, până acum s-a putut? Doream și noi o viziune mai detaliată. După aia dăm la CSM ca să ne trezim că avem conturi blocate și plătim din conturile blocate? Hai să fim mai transparenți și să spunem lucrurilor pe nume.”

Gabor Kereskenyi a avut o nouă intervenție: “Aceste datorii istorice au pornit de la domnul Băbuț. Au fost 300.000 de euro datorii în iulie 2016. Acum sunt în jur de 500.000 de euro datoriile în condițiile în care știți foarte bine că Consiliul Județean nu a plătit cotizația pe anul 2017. Oameni buni, practic datoria nu s-a majorat, sau s-a majorat foarte puțin. Dacă Consiliul Județean ar fi plătit obligația lui prin statutul asociației, atunci nu am fi în această situație. Tot am avea acea datorie moștenită din acei ani.”

Proiectul legat de Olimpia nu a trecut. Era nevoie de 16 voturi favorabile, însă doar 15 consilieri au ridicat mâna. S-au abținut consilierii PSD: Radu Roca, Octavian Ardelean, Manuela Rogoz, Silviu Sumlas, Dumitru Fanea, Ciprian Crăciun.

CSM Satu Mare va avea de acum mai multe secții “active”. S-a aprobat proiectul privind “înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Satu Mare, persoană juridică cu sediul în Satu Mare, P-ţa 25 Octombrie, nr. 1, cu următoarele secţii: arte marțiale de contact, atletism, automobilism sportiv, baschet, biliard, box, canotaj, ciclism, culturism și fitness, dans sportiv, ecvestra, fotbal, gimnastică, gimnastică ritmică, handbal, judo, karate, natație și pentatlon modern, popice, scrimă, sportul pentru persoane cu nevoi speciale, șah, tenis, tenis de masă, tir cu arcul, tir sportiv, volei. Denumirea secției de fotbal nou înființată va cuprinde sintagma Olimpia. Culorile secției de fotbal vor fi galben și albastru.”

Adică CSM Satu Mare va cuprinde acum și o secție activă de fotbal care se va numi CSM Olimpia Satu Mare. Prin această secție se dorește salvarea antrenorilor, copiilor și juniorilor de la Clubul Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010. De menționat că proiectul a trecut cu 15 voturi pentru, consilierii PSD abținându-se. Dar pentru acest proiect era nevoie de minim 11 mâini ridicate.

1 comentariu

  1. Kereskenyi este un incompetent !, investeste banii nostri (publici) in ceva care nu produce bani iar pt. acest lucru ne creste impozitele si taxele ca sa aiba din ce finanta tampeniile lui. Se aseamana pe undeva cu ” celebrul ”
    Nero. D-le Kereskenyi !, cand incepeti executia podului peste Somes ? (ziua, luna, anul ) concret !!!. Lasati tampeniile ca aveti lucruri mai importante de facut pt. satmareni pe care iar ati jecmanit cu niste bani.

Lasă un răspuns

Connect with