Image 1
Image 2

Cum au intervenit sătmărenii pentru limitarea dezastrului la inundaţiile din 1970 (Video, Foto)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Muzeul Judeţean Satu Mare publică în fiecare zi, în această perioadă, fotografii, videoclipuri, informaţii şi nu numai cu şi despre marea tragedie istorică de acum 50 de ani, Inundaţiile din 14 Mai 1970 care au lovit cel mai puternic judeţul şi oraşul nostru.

”Aşa cum astăzi pandemia nu respectă hotarele omeneşti, apa a făcut acelaşi lucru şi acum 50 de ani. Aproape fiecare judeţ din România şi părţile estice ale Ungariei au fost afectate de această catastrofă naturală. Cu această ocazie, vă invităm să ne urmăriţi în fiecare zi pentru postări noi pe pagina noastră de Facebook, unde, în curând, vom anunţa şi expoziţia virtuală pe care o veţi putea vizualiza exclusiv pe pagina web a Muzeului Judeţean Satu Mare (www.muzeusm.ro.)”, transmite Muzeul Judeţean Satu Mare.

Totodată, iată descrierea pozelor publicate în 6 mai:

”Apele Someşului sunt în continuă creştere, ajungând la un nivel fără precedent de 900 cm la mira Satu Mare, depăşind cu un metru înălţimea digurilor. Acestea au fost spulberate în mai multe porţiuni. La intrarea în judeţ, aple Someşului iau înfăţişarea unui adevărat fluviu, având un debit de 3.600 mc/sec, cât cel obişnuit al Dunării, o lăţime care depăşea adesea 15 km.”

Poze din categoria ”Intervenţia sătmărenilor pentru limitarea dezastrului”:

Video: 

Alte poze de la inundaţiile din 1970 găsiţi AICI. 

Sursă: Muzeul Județean Satu Mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns