Image 1
Image 2

Cvartetul FOURever a redeschis sezonul de spectacole la Castelul Karolyi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Filarmonica prezintă în această săptămână trei evenimente muzicale

Vineri, 19 iunie 2020, de la ora 18.00, în Parcul Dendrologic din municipiul Carei, în fața intrării Castelului Karolyi, a avut loc primul eveniment cultural organizat în această locație după o pauză de peste trei luni, onoarea de a redeschide spațiul de evenimente careian revenind Filarmonicii ”Dinu Lipatti” din Satu Mare.

Concertul intitulat ”Reverie și muzică” a fost susținut de cvartetul FOURever, alcătuit din membri tineri ai Filarmonicii ’’Dinu Lipatii” Satu Mare: Kovacs Emoke – vioară, Alina Mihalca-Mija – vioară, David Budean  – violă – și Dan Cătună – violoncel.

Programul a cuprins cântece evreiești și italiene, prelucrări după Eric Clapton, P. Martin, M. McLean, Led Zeppelin, Metallica, Clint Mansell și alte melodii aparținând unor genuri diferite de muzică, transcrise pentru specificul unui cvartet pentru coarde. Evenimentul a avut și un caracter caritabil, iar doritorii au au făcut donații pentru careianul Robert Vereș (Bobby), în vederea cumpărării unui cărucior electric.

Concertul, care a durat ceva mai mult de o oră, s-a încheiat în acordurile celebrului Vals nr. 2 al lui Dmitri Șostakovici. La finalul evenimentului, publicul a apreciat prestația impecabilă a celor patru instrumentiști prin ropote de aplauze. Au asistat peste 100 de spectatori, distanțați conform normelor în vigoare, unii preferând să stea în picioare sau să se plimbe pe aleile din jurul castelului.

În această săptămână Filarmonica a pregătit trei evenimente: matineul de miercuri de la Muzeul de Istorie, susținut de data asta de membrii partidei de contrabas, concertul de rock simfonic de joi de la Turnul Pompierilor și o meditație muzicală duminică la Biserica Calvaria. Vom reveni cu detalii despre fiecare concert sau recital.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: