Image 1
Image 2

Deputatul PNL Adrian Cozma: “UDMR controlează Spitalul Judeţean Satu Mare”

Adrian Cozma
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Deputatul PNL Adrian Cozma: “UDMR controlează Spitalul Judeţean Satu Mare”
Adrian Cozma

Deputatul PNL Adrian Cozma, preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL Satu Mare a susţinut, luni, o conferinţă de presă pentru a prezenta sătmărenilor două subiecte de interes.

Este vorba despre cardurile de energie care au ajuns în judeţul nostru, la ce utilităţi pot fi folosite, dar şi la ce valoare se ridică suma alocată pentru sătmăreni, însă a adus în discuţie şi subiectul referitor la concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean Satu Mare.

În prima parte a conferinţei, a oferit date despre situaţia la nivel naţional. Este vorba despre 500.000 de plăţi care deja au fost efectuate, ceea ce înseamnă că o jumătate de milion de familii au accesat sprijin pentru plata utilităţilor.
Programul derulat de Guvernul României, din data de 20 februarie, presupune acordarea unui ajutor de 1400 de lei, pe an, pentru o familie, sumă care poate fi utilizată pentru electricitate, gaz, încălzire cu lemne de foc şi agent termic în sistem centralizat. Ajutorul se acordă în două tranşe, de câte 700 de lei, iar cea de-a doua va ajunge la români în luna septembrie. Ambele sume vor putea fi utilizate până în 27 decembrie 2023.

În judeţul Satu Mare au ajuns 10.344 de carduri, în valoare de 3,4 milioane de lei, după cum a declarat deputatul Adrian Cozma. Au fost şi cazuri în care, din varii motive, acele carduri au ajuns înapoi la emitent, din cauza neregulilor găsite în teren, de către poştaşi.

“Din momentul în care s-a făcut centralizarea persoanelor care ar putea beneficia şi se încadrează în criteriile pentru a beneficia de acest ajutor şi până la emiterea lor, din păcate se pot întâmpla tragedii. Este o situaţie cât se poate de reală. Iar au fost şi multe situaţii, nu pot să vă dau o cifră, din păcate nu am, pe care le-au întâmpinat poştaşii, pe care, aşa cum foarte bine aţi spus, adresa nu a corespuns cu adresa de pe card. Atunci evident că acele carduri s-au restituit, urmând ca beneficiarii să-şi facă precizările legale pentru a putea primi ajutorul. Practic, să-şi pună în acord reşedinţa cu domiciliul, pentru că una figura la Evidenţa Populaţiei şi alta figura, căci în fapt beneficiarii erau în altă parte”, a precizat deputatul Cozma.

Adrian Cozma: “De doi ani este o telenovelă la Spitalul Judeţean”

Deputatul Adrian Cozma a mai adus în discuţie şi faptul că actualul manager interimar al Spitalului Judeţean se foloseşte de o anumită strategie pentru a obţine, din nou, funcţia de conducere, deşi dosarul său nu a fost acceptat de către comisia de validare. Acest lucru a fost contestat în instanţă de către Adrian Marc, candidat care nu deţine studiile necesare pentru a ocupa postul pe care îl are în prezent, de mai bine de 6 ani. Contracandidata lui la funcţie, Marcela Papici, al cărei dosar a primit aprobare, spune că este vorba despre ilegalităţi comise în formă continuă. Adrian Cozma spune că este vorba despre o strategie pe care actualul manager a pus-o în aplicare, astfel încât să obţină timpul necesar absolvirii studiilor pe care le urmează în prezent şi care constituie cerinţă obligatorie la dosar.

De asemenea, legat de acelaşi subiect, deputatul a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că UDMR se joacă inclusiv cu sănătatea sătmărenilor, prin managementul deficitar.

“Aş vrea să-i transmit un mesaj foarte clar domnului preşedinte al Consiliului Judeţean să nu mai joace la ruleta UDMR sănătatea sătmărenilor. Sănătatea sătmărenilor şi managementul de la Spitalul Judeţean Satu Mare nu poate fi un joc de ping-pong, în care unii au impresia că noi nu înţelegem, sau sătmărenii nu înţeleg, sau nu suntem capabili să înţelegem substratul mişmaşurilor care se fac acolo. De doi ani de zile este o telenovelă la Spitalul Judeţean Satu Mare, în ceea ce priveşte managementul, cu manageri interimari, cu concursuri anulate… Acum câteva zile am aflat că managerul interimar actual a dat în judecată instituţia pe care el o reprezintă, şi anume pentru faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de studii pentru a participa la concursul pentru postul de manager. Este noaptea minţii, dragi sătmăreni! (…)

Acum câteva luni, vă aduceţi aminte, colega mea Andaluzia Lazăr atrăgea atenţia asupra faptului că UDMR şi-a numit un consiliu de administraţie obedient, dispus la orice pentru a sluji orice alte interese decât ale pacienţilor (…)

De 7 ani UDMR conduce destinele judeţului Satu Mare, de 7 ani, UDMR conduce Spitalul Judeţean şi este un dezastru. Managementul de la Spitalul Judeţean Satu Mare este un dezastru, stimaţi sătmăreni! Suntem numărul 1 în ţară la moarte infantilă, suntem numărul 1 în ţară la morţi ca urmare a bolilor cadio-vasculare, s-a pierdut un proiect cu finanţare europeană România-Ungaria. Consiliul Judeţean a renunţat la un proiect de câteva milioane de euro, invocând faptul că este război şi că procedura este destul de complicată, pentru a accesa fonduri europene, pentru extinderea Spitalului Judeţean Satu Mare. (…)

Eu înţeleg şi trebuie să înţeleagă toţi sătmărenii că UDMR controlează Spitalul Judeţean, dar prin acest control pe care vor să-l exercite, se joacă cu sănătatea sătmărenilor, manipulând legi, regulamente şi decizii judecătoreşti, mai nou, pentru că în faza asta suntem acum în care ne jucăm cu deciziile judecătoreşti şi cu căile de atac. (…) Numai spre dezastru se îndreaptă Spitalul Judeţean, cu tot respectul pentru personalul care îşi face treaba la modul profesionist, însă managementul este un dezastru (…)

Printr-o funcţie interimară, Consiliul Judeţean doreşte ca Spitalul Judeţean să fie controlat de către un supus al UDMR, un trimis special al UDMR, care urmăreşte o foaie de parcurs, foarte bine pusă la punct a UDMR şi, din păcate, cu preţul vieţii sătmărenilor”, a declarat deputatul Adrian Cozma.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with