Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Despăgubirile plătite în 2022 de asigurători în baza poliţelor facultative de locuinţe au depăşit 100 milioane lei

Despăgubirile plătite în 2022 de asigurători în baza poliţelor facultative de locuinţe au depăşit 100 milioane lei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Despăgubiri de peste 100 milioane lei au fost plătite anul trecut de către companiile de asigurări în baza poliţelor facultative de locuinţe, a anunţat de cur]nd Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
Conform sursei citate, anul trecut, proprietarii locuinţelor protejate printr-o asigurare facultativă au primit sprijin financiar din partea companiilor de asigurări de peste 100 milioane lei. Totodată, despăgubirile plătite doar în baza acestor poliţe au fost cu peste 29% mai mari comparativ cu anul 2021, conform datelor prezentate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Peste 1,6 milioane de locuinţe au beneficiat anul trecut de protecţia oferită de o asigurare facultativă

În anul 2022, peste 1,6 milioane de locuinţe au beneficiat de protecţia oferită de o asigurare facultativă, cu aproape 9% mai multe faţă de 2021. Acest fapt ne arată că, practic, românii devin din ce în ce mai conştienţi de faptul că au nevoie de sprijinul unei poliţe de asigurare care să îi ajute să îşi revină mai rapid şi mai uşor din diverse evenimente nefericite: incendii, furtuni, explozii, spargerea unor conducte etc.
“Aceste cifre, deşi încă timide, ne arată că românii au devenit mai preocupaţi de beneficiile pe care le poate oferi o asigurare de locuinţă care să răspundă nevoilor lor. Indiferent de impactul pe care îl poate avea producerea unui risc asupra locuinţei sau asupra bugetului unei familii, o asigurare va face mereu diferenţa în aceste situaţii nedorite”, a declarat Alexandru Ciuncan, Preşedinte & Director General al UNSAR, citat de Agerpres.

Asigurarea facultativă pentru locuinţă oferă un nivel suplimentar de protecţie faţă de cea obligatorie PAD

Potrivit sursei citate, chiar dacă vorbim despre producerea unui dezastru natural, cum ar fi: cutremur, inundaţie sau alunecare de teren, sau despre orice alte riscuri care pot avea un impact major asupra bunăstării unei familii, important este ca acea locuinţă să fie asigurată la întreaga ei valoare, incluzând şi bunurile deţinute.
“Pentru a avea o astfel de acoperire, este important să beneficiem de consultanţa pe care o oferă distribuitorii de asigurări şi să fim mai informaţi cu privire la soluţiile pe care le avem la dispoziţie”, se mai precizează în comunicatul ASF.
Asigurarea facultativă pentru locuinţă oferă un nivel suplimentar de protecţie faţă de cea obligatorie PAD, aceasta acoperind, în plus faţă de dezastrele naturale, şi alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute – inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice etc.
Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns