Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Despre climă și calitatea oamenilor politici

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 19/20 noiembrie 2022, după o ședință furtunoasă la Conferința Națiunilor Unite s-a luat o decizie istorică: înființarea unui fond destinat dezastrelor climatice.

Într-adevăr, nu numai oamenii care conduc lumea, ci și vremea a luat-o razna. Secetă, inundații, caniculă extremă urmată de frig extrem. Toate din cauza activității omului pe planeta care consideră că-i aparține și face ce vrea cu ea.

Cu câteva săptămăni înaintea conferinței pe problema climei președintele Iohannis a lansat un apel, care nu a avut un prea mare ecou în rândul populației României. Poate pentru că probelema climei planetei depășește posibilitățile României. Cu toate acestea, deși suntem mici în comparație cu marii poluatori, ne putem aduce și noi aportul la curățirea planetei. S-a ivit însă o dezbatere la nivelul UE: dacă România va fi acceptată în Spațiul Schengen este posibil să devină groapa de gunoi a Europei. Acest posibil pericol este real?

Mai multe în ediția tipărită și în formatul pdf, pentru abonați. 

Ciornă automată
Editorial Informatia Zilei

Fenomenul Cîrstoiu

Cazul candidatului comun la Primăria Generală a Capitalei dă măsura incapacității organizatorice a cuplului Ciucă-Ciolacu.

EDITORIAL-DUMITRU-PACURARU

La moartea a doi mari scriitori

Vestea că Adam Puslojic, marele poet român născut în Serbia, a încetat din viaţă, mi-a dat-o Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române. L-am anunţat, la rândul meu, pe George Vulturescu, mereu la curent cu ce se mai întâmplă în lumea literară. Nu ştia. Nu a apărut nicăieri, a spus poetul sătmărean.