Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Doi cetăţeni români au fost reţinuţi pentru trafic de persoane în Austria

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

MAE precizează că autorităţile austriece au confirmat reţinerea a doi cetăţeni români, şoferi ai unor camioane în care se aflau mai multe persoane, în localitatea Braunau, respectiv la Salzburg.

“La solicitarea Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au confirmat că a fost reţinut un cetăţean român în localitatea Braunau. Cetăţeanul român era şoferul unui camion în care au fost descoperite mai multe persoane”, menţionează MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă seară.

“Totodată, autorităţile austriece au confirmat că un alt cetăţean român a fost reţinut pentru trafic de persoane în Salzburg. Acestea era şoferul unui camion în care se aflau mai multe persoane. Poliţia austriacă, cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Viena a verificat identitatea cetăţeanului implicat în incident prin procedura cooperării poliţieneşti internaţionale”, adaugă sursa citată.

Potrivit MAE, niciunul dintre cei doi cetăţeni români nu a solicitat până la acest moment asistenţă consulară, scrie Medoafax.

“Ambasada României la Viena menţine legătura cu autorităţile austriece în cele două cazuri”, se mai arată în comunicat.

Agenţia austriacă de presă APA, citată de Reuters în pagina electronică, a informat sâmbătă că un român în vârstă de 29 de ani, care conducea un camion cu 26 de refugiaţi, a fost reţinut în Austria, trei copii din autovehicul fiind în stare gravă din cauza deshidratării.

Camionul cu refugiaţi din Siria, Afganistan şi Bangladesh a fost oprit în orăşelul St. Peter am Hart, situat în apropierea graniţei cu Germania, a precizat APA, citând poliţia locală.

“A fost pe aproape”, a declarat David Furtner, din cadrul poliţiei austriece, adăugând că copiii erau ameţiţi din cauza deshidratării, pe fondul temperaturii ridicate din camion, care era înmatriculat în România.

“Personalul medical ne-a spus că ei nu ar mai fi rezistat mult timp, două, poate trei ore”, a mai afirmat el.

“Şoferului nu îi păsa de oamenii din spate. Noi nu am transporta nici animale în aceste condiţii, pe drumurile din Austria”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Şoferul român în vârstă de 29 de ani a fost reţinut, iar copiii – două fete şi un băiat de cinci şi şase ani – şi părinţii lor au fost transportaţi la spitalul din oraşul învecinat Braunau.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de BBC News Online, copiii erau aproape inconştienţi. Autorităţile au declarat sâmbătă că vieţile lor nu mai sunt în pericol, dar sunt în continuare spitalizaţi.

Poliţia a precizat că a încercat să oprească vehiculul, dar şoferul a accelerat, fiind urmărit şi apoi prins. Imigranţii au declarat că sperau să ajungă în Germania.

Incidentul a avut loc la o zi după ce un camion în care se aflau 71 de imigranţi morţi a fost descoperit joi pe marginea unei autostrăzi din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Omul de afaceri Daniel Bran a fost arestat preventiv

Sătmăreanul Bran Daniel – Marin a fost arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat de săvîrşirea infracțiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani. Omul de afaceri a fost reţinut miercuri, 11 decembrie, iar astăzi, magistraţii Cruţii de Apel Oradea au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă.