Image 1
Image 2

DSP nu a stabilit sursa toxiinfecției alimentare de la grădinițele din Medieș

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cursul zilei de 29 noiembrie 2022, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, prin adresa cu nr. 12619/29.11.2022, transmite concluziile în urma acțiunii de control în sănătate publică la Școala Profesională „George Coșbuc” Medieșu Aurit.
Vă reamintim faptul că în cadrul acestei unități de învățământ s-au înregistrat câteva cazuri de enterocolită în rândul preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit și Grădinița cu Program Normal Medieșu Aurit.
În urma ridicării a numeroase probe alimentare din meniul servit preșcolarilor (21.11.2022; 22.11.2022; 23.11.2022), în vederea efectuării determinărilor de laborator, s-a constatat faptul că nu au fost identificați agenți patogeni incriminați în declanșarea unei toxiinfecții alimentare.
Consiliul de administrație al școlii a hotărât suspendarea cursurilor în aceste grupe pâna la data de 5 decembrie 2022. Între timp, se efectuează procedurile de dezinfecție.
Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare monitorizează în continuare această situație până la revenirea preșcolarilor în cadrul acestei unități de învățământ.

1 comentariu

  1. Probabil si ” specialistii ” de la DSP Satu Mare au fost pusi pe functii pe criterii politice si NU profesionale !. Demiteti-le ( alungati-le ) pe toti !. Sunt niste incompetenti !!!. ( nu e vorba de un singur caz , sunt cateva cazuri daca nu chiar mai multe cazuri,…, sunteti constienti ????….)

Lasă un răspuns

Connect with