Image 1
Image 2

Emoţie și entuziasm la reluarea concertelor de la Filarmonică

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Următoarea întâlnire a artiștilor cu publicul va avea loc sâmbătă, de la ora 20.00 în Centrul Nou

Fineţea serii de operă de la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” a depășit într-adevăr orice barieră. Entuziaști și extrem de bucuroși, atât artiștii cât și publicul s-au duelat în emoţii, oferindu-și unii altora un regal de trăiri pe care doar muzica însoţită de aplauze le poate inventa.

Lunga liniște din sala frumoasă a Filarmonicii a luat sfârșit joi, 17 septembrie. Cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și combatere a virusului SARS – COV2 reîntâlnirea cu publicul a fost minunată.

Janko Zsolt, dirijorul serii de operă a condus simfonicul sătmărean cu măiestrie scoţând în evidenţă sensibilitatea și culorile orchestrei din orașul nostru.

Cei doi soliști au folosit poate cel mai preţios instrument de pe această lume și au îmbogăţit publicul, acesta acordându-le binemeritate cascade de aplauze.

Vocea umană, căci despre ea vorbim ca fiind cel mai preţios instrument a trecut într-adevăr de măști, de distanţare și de orice altă piedică ce ar putea exista în calea muzicii.

Soprana Silvia Sorina Munteanu i-a încântat pe toţi cei prezenţi atât pe scenă cât și în sală cu vocea sa catifelată și în același timp atât de puternică. “Am trăit cu artă, am trăit cu dragoste”, spune una dintre celebrele arii interpretate de un artist atât de deosebit și de plin de har precum soprana Silvia Sorina Munteanu.

Kendi Ludovic, baritonul invitat de Filarmonica “Dinu Lipatti” a dăruit momente pline de charismă, de masculinitate, vocea sa deosebită și puternică pătrunzând prin fiecare celulă a celor prezenţi în sală.

Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” a deschis cu succes noua stagiune și plină de emoţie și recunoștinţă vă invită la toate concertele pe care le va susţine de acum înainte.

Următoarea întâlnire a artiștilor cu publicul va avea loc sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 20.00 în Piaţa 25 Octombrie. Evenimentul se anunţă a fi unul de neuitat, orchestra cântând alături de celebrul violonist Edvin Marton.

1 comentariu

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: