Image 1
Image 2

Eurovision 2023: Theodor Andrei a câştigat Selecţia Naţională

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cântăreţul a primit cele mai multe voturi de la public şi a câştigat finala Selecţiei Naţionale cu melodia „D.G.T. (Off and on)“.

După o jumătate de oră de amânare a anunţului câştigătorului şi numeroase tentative de a oferi un premiu de 5.000 de euro unui telespectator, TVR a anunţat câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2023, desemnat exclusiv în urma votului publicului: Theodor Andrei, cu melodia „D.G.T. (Off and on)“. Acesta a primit, în total, 5230 de voturi (voturi prin telefon şi online).

Pe locurile următoare s-au clasat< Andreea D Folclor Orchestra – „Periniţa mea“ (locul 2), Andrei Duţu – „Statues“ (locul 3), Aledaida – „Bla Bla Bla“ (locul 4), Amia – „Puppet“ (locul 5).

„Cred că trebuie să ducem la Eurovision arta pentru artă, nu arta pentru Tiktok“, a spus Theodor Andrei înainte de a urca pe scenă. Rezultatul a fost contestat de unii dintre fanii concursului (sau ai altor finalişti), însă tânărul a avut şi mulţi susţinători, aşa că mesajele au curs pe pagina oficială de Facebook Eurovision România.

„A meritat sa câştige. În opinia mea a avut cel mai bun moment. O piesă care iese din tipare. Un live foarte bun, eu zic ca va fi TOP. Are un stil care iese în evidenţă, îmi aduce aminte de solistul de la Maneskin. Am avut o selectie cu momente bune, mi-a plăcut şi Aledaida, şi Amia“.

Theodor Andrei are 18 ani şi este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator şi actor. Acesta a obţinut peste 200 de premii în festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse.

Este semifinalist al primului sezon „Vocea României Junior“ (2017) şi concurent până la faza bootcamp la „X Factor România“ (2020).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: