Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Eveniment memorial Anna Molnar-Hegedus la Biblioteca Județeană

Afișul evenimentului
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Afișul evenimentului
Afișul evenimentului

Miercuri, 2 august, în organizarea Bibliotecii Județene, Comunității Evreilor, Direcției Județene pentru Cultură și Asociației SAVO – Scrieri ale vechiului oraș, va fi cinstită memoria Annei Molnar-Hegedus, sătmăreancă supraviețuitoare a Holocaustului.

Aceasta a trăit între anii 1887 și 1979 și și-a publicat memoriile sub titlul “DE CE? De la steaua galbenă până la steaua roșie – trăirile unei femei deportate” (volumul fiind scris și publicat în limba maghiară).

La ora 13.30 va fi dezvelită o placă memorială în Pasajul pietonal Corneliu Coposu, iar la ora 14 evenimentul va continua cu o întâlnire culturală în sala de lectură “Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene.

Ciornă automată

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

SATU MARE LA 1-2 MAI 1872

A fost un moment crucial pentru cultura română

Ca în toate oraşele vechi şi în Satu Mare sunt locuri, străzi şi case cu valoare simbolică pe care prea puţini le cunosc. Sunt, de asemenea, evenimente, care au marcat profund istoria, evenimente şi oa- meni daţi cu totul uitării. Patriotismul, ne referim aici doar la cel local, se limitează la arborarea steagului, la defilări şi intonarea unor cântece patriotice.