Image 1
Image 2

Exerciţiu ISU: salvarea unei persoane din Someş

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Salvare inec Somes

Miercuri, 18 ianuarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a organizat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, la podul tehnologic din municipiul Satu Mare.

Exerciţiul a avut ca scenariu “Gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de posibilitatea de înec a unei persoane în râul Someş.”

Astfel, miercuri, 18.01.2023 ora 11:00, un apel la numărul 112 anunţă existenţa unei persoane rămasă blocată pe o bucată de gheaţă, care s-a rupt în urma traversării acesteia a râului Someş. Victima se află pe sub podul tehnologic, în partea de N-V al Municipiului Satu Mare la ieşirea dinspre Drumul Careiului. Este alertat ISU “Someş”, care intervine cu 20 de cadre militare, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD tip B2.

După efectuarea recunoaşterii se constată faptul că victima este conştientă şi cooperantă, acţionându-se concomitent din două direcţii: un echipaj de alpinişti coboară de pe podul tehnologic la victimă iar un alt echipaj se îndreaptă cu barca pneumatică către aceştia. Primul echipaj care ajunge la victimă întreprinde toate măsurile necesare extragerii şi salvării acesteia din râul Someş sub directa coordonare a comenzii Detaşamentului de Pompieri Satu Mare.

Victima este predată în siguranţă echipajului medical, care ulterior evaluării şi monitărizării acesteia, o transportă la Unitatea de Primire Urgenţe Satu Mare.

 


Scenariul exerciţiului cu forţe şi mijloace în teren are ca scop antrenarea structurilor de intervenţie în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de posibil înec în râul Someş. Astfel a fost verificat modul de acţiune a structurilor implicate în intervenţie la producerea unor astfel de situaţii de urgenţă şi îmbunătăţirea conţinutului planului de intervenţie, pe baza concluziilor desprinse.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns