Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Expoziţia “Micul Prinţ” se deschide în “Noaptea Muzeelor”, 13 mai

Afişul expoziţiei Micul Prinţ 2013
Expoziţia “Micul Prinţ” se deschide în “Noaptea Muzeelor”, 13 mai
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Expoziţia “Micul Prinţ”, aflată la a 28-a ediţie, va fi vernisată sâmbătă, 13 mai, de la ora 18.00, în cadrul manifestării “Noaptea Muzeelor”, organizată de Muzeul Judeţean Satu Mare. Redăm mesajul curatorului expoziţiei, profesoara Cristina Gloria Oprişa.
La 80 de ani de la prima apariţie a volumului ,,Micul Prinţ” şi a XXVIII-a ediţie a evenimentului sătmărean, provocarea din acest an a pornit de la popasul prinţişorului, coborât de pe a sa Planetă, pe Pământ, unde “De pe un munte înalt ca acesta, a zis el atunci, o să cuprind cu privirea toate planetele şi toţi oamenii. Dar în faţa ochilor nu-i apărură decât vârfuri de stâncă bine ascuţite.” (Antoine de Saint Exupery)

Am aşteptat ,,o privire” artistică, proaspătă asupra lumii, o nouă perspectivă din interior spre exterior, radiografiind lăuntrul cu cele mai ascunse taine, dar şi faţada aglomerată a lumii. Peste 300 de ,,priviri” se vor înfăţişa ochilor dumneavoastră, vizitând expoziţia ce se va deschide de aceasta dată cu o zi mai repede decât obişnuitul 14 mai. Vernisajul va avea loc în cadrul ,,Nopţii muzeelor” din 13 mai la ora 18, la Muzeul de Artă.

Din an în an cei ce răspund provocării sunt tot mai mulţi, tot mai motivaţi de desfăşurarea evenimentului. Cred că aceste prezenţe dovedesc calitatea unui act artistic asumat cu seriozitate de peste ani.

Expozanţii tineri (copii, elevi şi studenţi) alcătuiesc jumătate din marele număr al participanţilor artişti. Tehnici multiple de exprimare din centre ale întregii ţări şi artişti din diaspora (Canada, Israel, Germania, Ungaria) se reunesc pe simezele tuturor sălilor de expoziţie ale Muzeului de Artă şi ale Atelierului memorial ,,Paul Erdős”. Pentru o lună de zile Micul Prinţ poposeşte din nou la Satu Mare.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns