Image 1
Image 2

Filarmonica a oferit primul matineu muzeal muzical

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Filarmonica ”Dinu Lipatti” a început ieri o nouă serie de recitaluri publice, în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare. În spațiul expoziției ”Cornul abundenței”, care poate fi vizitată la Muzeul de Istorie, s-au auzit miercuri la prânz acordurile unor lucrări scrise de Johann Sebastian Bach.

Doi membri ai orchestrei simfonice au fost protagoniștii primului ”Matineu muzeal muzical”. Abos Gyozo a interpretat Sarabanda și Giga din Partita a doua pentru vioară solo, muzica fiind transpusă pentru violă, iar Szekely Alpar a cântat Adagio și Presto din Sonata nr. 1 în sol minor pentru vioară solo. Sonoritățile baroce s-au potrivit spațiului în care se pot vedea bijuterii, podoabe și arme de paradă ale nobililor din părțile Sătmarului, iar reîntâlnirea cu muzica pe viu a fost emoționantă pentru auditorii prezenți, după mai bine de două luni în care accesul la concerte a fost (și în mare măsură continuă să fie) restricționat.

Ora fiind destul de matinală pentru o zi lucrătoare, miniconcertul a fost înregistrat și poate fi urmărit pe paginile de facebook ale Filarmonicii ”Dinu Lipatti” și Muzeului Județean Satu Mare.

Concert din 2009 difuzat online

Filarmonica sătmăreană continuă difuzarea pe pagina sa oficială de Facebook a unor concerte din trecut, iar joi, 28 mai, de la ora 18:30, iubitorii de muzică pot urmări un concert din 2009, în care soliste au fost violonista Luminița Răceu și contrabasista Erika Demeter. Programul dirijat de Ovidiu Drăgan a cuprins Uvertura operei ”Ruslan și Ludmila” de Mihail Glinka, Dublul concert pentru vioară, contrabas și orchestră de Giovanni Bottesini și Simfonia în Do major de Georges Bizet.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: