Image 1
Image 2

Filarmonica ”Dinu Lipatti” din Satu Mare pregătește o săptămână plină de programe speciale

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Filarmonica ”Dinu Lipatti” din Satu Mare pregătește o săptămână plină de programe speciale.

În parteneriat cu Centrul Cultural ”G. M. Zamfirescu”, Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare sărbătorim Ziua Internațională a Copilului cu un concert fabulos. Prin muzica desenelor animate cunoscute, cum ar fi Aladdin, Frumoasa și bestia, Harry Potter, Frozen, Aristocats și Batman, scopul nostru este de a apropia copii de muzică într-un mod unic.

Marți, 1 iunie așteptăm toți copii și părinții iubitori de muzică care și-au achiziționat bilete la cele 2 concerte la Turnului Pompierilor, începând cu orele 18:00 și 20:00. Porțile se vor deschide la orele 17:00 și 19:00.

În cazul în care vremea nu va permite concerte în aer liber, acestea vor avea loc în sala Filarmonicii.
Purtarea măștii pe toată durata spectacolului și respectarea măsurilor și a regulilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19 sunt OBLIGATORII!

Sperăm că atât copii, cât și părinții vor primi cu inimă deschisă aceste concerte, se vor lăsa cuprinși de farmecul muzicii și se vor lăsa purtați în lumea magică prezentată de dirijorul Mihaela Cesa-Goje și Orchestra Filarmonicii. 

Joi, 3 iunie vom continua cu programe dedicate atât celor mici cât și celor mari.
Vom deschide din nou uşile micilor melomani și vom începe ziua cu 3 concerte educative ”Arca lui Noe”. Celebra legendă biblică va fi ilustrată cu selecții din lucrări ale unor compozitori celebri (Haydn, Mozart, Beethoven, Verdi ș.a.) cântate de membri ai Orchestrei Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” conduși de Toadere Kovács Dalma, care va modera programul.

Copiii vor explora felul în care muzica poate evoca imagini și se vor familiariza cu sunetul mai multor instrumente: vioară, violă, violoncel, contrabas, flaut, oboi, pian și mai multe instrumente de percuție. Formatul concertului, care include și elemente activ-participative, permite o îmbinare a valorii cultural-educative cu cea de amuzament, apropiind copiii în mod atractiv de muzica clasică. Concertul, conceput de Ştefana Ţiţeica şi realizat în parteneriat cu Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima”.

Publicul nostru este așteptat joi, 3 iunie începând cu ora 18:30 în sala Filarmonicii deoarece vom găzdui recitalul pianistului Horia Mihail din cadrul turneului național Pianul Călător – ENCORE – ediția a 11-a. Un program extrem de atractiv, alăturând cele mai frumoase piese oferite ca bis în cele 10 turnee de până acum, artistul va încânta publicul care revine cu entuziasm în sala de concert.

Vineri, 4 iunie vom continua seria concertelor educative ”Arca lui Noe”. Prin aceste concerte dedicate copiilor avem scopul de a forma copii, de a-i îmbogății cultura și de a-i duce mai aproape de muzică. Considerăm că muzica are un rol foarte important în educarea și dezvoltarea copiilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with