Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Filarmonica Dinu Lipatti îi invită pe sătmăreni la un nou concert simfonic

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Filarmonica de Stat Dinu Lipatti Satu Mare ar în program un nou concert simfonic. El este programat pentru ziua de joi, 16 septembrie, de la ora 18:30, în sala Filarmonicii.

Dirijor :
ALPASLAN ERTÜNGEALP

Solist :
CHRISTOPHE ALVAREZ – pian / zongora

În program:
Felix Mendelssohn-Bartholdy
Simfonia „Scoțiană ” nr. 3 în la minor op. 56

Edvard Grieg
Concertul pentru pian şi orchestră în la minor op. 16

CHRISTOPHE ALVAREZ este un muzician cu o formare completă. Pianist de anvergură, este absolvent al unor școli de prestigiu: Ecole Normale de Musique „Alfred Cortot” din Paris, McGill University din Montreal, Université Paris IV Sorbonne, Conservatoire de Nice, Université de Nice Sophia Antipolis.

Câștigător al Premiului I la numeroase concursuri internaționale, Christophe a evoluat ca pianist pe scene prestigioase din Europa și America, fiind de asemenea invitat al unor festivaluri consacrate din Franța, Italia, Polonia și România.

Pasionat de compoziție, dirijat și muzicologie, Christophe Alvarez a organizat numeroase proiecte muzicale, a fondat în Franța ansamblul de muzică veche Musica Tempora, a compus muzică de film pentru pelicule prezentate în marile festivaluri europene de film. Recent a desfășurat o intensă muncă de cercetare ce i-a permis să reconstituie integral baletul francez Ballet du Temps (1654), din care mai supraviețuia doar partitura viorii.

Christophe Alvarez desfășoară și o carieră didactică în mediul academic. Susține cursuri de măiestrie, este invitat ca membru al juriului la concursuri internaționale și este un pasionat interpret al muzicii de cameră. Fost asistent universitar la Universitatea McGill din Montreal și la Universitatea din Nisa, în prezent este titular al catedrei de pian de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

ERTÜNGEALP ALPASLAN este un dirijor maghiar născut în Istanbul. După terminarea Deutsche Schule din Istanbul, Ertüngealp Alpaslan a devenit student la pian și apoi dirijor la Academia de Muzică din Budapesta. A câștigat Concursul Internațional de Dirijat Mitropoulos din Atena în 2002 și de atunci este recunoscut la nivel internațional ca un excelent reprezentant al școlii de dirijat maghiare.

Din 2002 a fost organizator și interpret al mai multor evenimente de concerte naționale și internaționale.

În ultimele două decenii, a fost în fruntea orchestrelor prestigioase din lume. Din 2017 este fondatorul și directorul artistic al cursurilor internațional de dirijat din Szolnok. Cursul de dirijat este organizat anual în colaborare cu Orchestra Simfonică Szolnok, găzduită de Szolnok și regiunea sa. De la începutul anului 2018 a fost director cultural și artistic al Muzeului Gül Baba Türbe din Budapesta, iar din 2019 a fost consultant cultural și artistic în cadrul aceleaşi instituții.

În paralel cu munca sa artistică, organizează cursuri de măiestrie pentru tineri dirijori din întreaga lume.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns