Image 1
Image 2

Filarmonica Dinu Lipatti va oferi un moment muzical la “Arta ca instrument umanitar”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” va participa în data de 14 iulie în proiectul cultural inițiat de Fundația Hans Lindner și Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, intitulat “Arta ca instrument umanitar” care se va desfășura în perioada 12-16 iulie.

Acest proiect are ca scop integrarea socială a copiilor din centrele de plasament și casele de tip familial, descoperirea artei culinare diversificate a județului. În cadrul proiectului, copiii vor avea prilejul să se întâlnească cu artiștii sătmăreni, care vor desfășura momente creative de cultură, muzică și teatru, care se potrivesc și ilustrează specificul etniilor din regiune.

Fundația consideră că poate să contribuie la conștientizarea valorilor multiculturale, prin promovarea culturii în rândul sătmărenilor, punând accent pe faptul că fiecare etnie în parte are comori culturale deosebite, care trebuie făcute cunoscute în fața tuturor.

Proiectul își propune să promoveze cultura și arta, ca și domenii de interes universale într-un limbaj comun, accesibil tuturor categoriilor sociale, chiar și celor defavorizați, care în mod normal nu au acces la manifestări culturale. Ei consideră că această experiență ar aduce o valoare în plus culturii generale sătmărene, promovând istoria și evoluția tradițiilor prin actualizarea cu elementele inovative ale prezentului.

Astfel, artiștii instrumentiști ai Filarmonicii vor oferi un moment muzical în data de 14 iulie. Cu siguranță va fi primit cu mult entuziasm și bucurie de către toți cei prezenți.

1 trackback / pingback

  1. Filarmonica Dinu Lipatti va oferi un moment muzical la “Arta ca instrument umanitar” – Page3Buzz

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: