Image 1
Image 2

Filarmonica programează joi Simfonia Concertantă de Mozart și o lucrare inedită de Ceaikovski

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Concertul simfonic de joi, 23 ianuarie, de la Filarmonica ”Dinu Lipatti” va fi dirijat de Ștefan Novak și îi are ca soliști pe violonista Emoke Kovacs și violistul Abos Gyozo. Cei doi sunt colegi și în Cvartetul FOURever și au susținut împreună un recital luni în Sala Caritas din Tășnad.

Programul se deschide cu Uvertura operei ”Eduardo și Cristina” de Gioacchino Rossini, urmată de faimoasa și frumoasa Simfonie Concertantă pentru vioară, violă și orchestră în Mi bemol major KV 364 de Wolfgang Amadeus Mozart, o lucrare care la Satu Mare a avut mereu parte de interpretări foarte bune.

Partea a doua este consacrată unei lucrări cu o istorie ciudată: Simfonia în Mi bemol major de Piotr Ilici Ceaikovski. Începută după Simfonia a 5-a, a fost abandonată de autor, care a folosit material prima mișcare în Concertul nr 3 pentru pian, opus postum. A fost reconstruită de compozitorul sovietic Semion Bogatîrev, doar prima parte fiind cu siguranță terminată de Ceaikovski. Asamblarea s-a făcut uneori prin orchestrarea unor bucăți pentru pian compuse în aceeași perioadă.

Este valabil abonamentul cu numărul 20, iar biletele se găsesc la intrarea sălii de concerte din Pasajul Ștefan Ruha.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI:

Interior din Casa Boema

Sonoro Conac la Cluj-Napoca

Asculta acest articol Continuă seria de concerte Sonoro Conac. Astăzi, 7 septembrie 2015, grupul format din violonistul Vlad Stănculeasa, violiștii