Image 1
Image 2

Filarmonica și Teatrul s-au reîntâlnit cu publicul în curtea Muzeului de Artă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sfârșitul săptămânii trecute a marcat revenirea actorilor și muzicienilor sătmăreni în fața publicului lor, în aer liber, conformându-se reglementărilor stării de alertă. Curtea Muzeului de Artă a devenit noul spațiu de spectacole al Sătmarului, scena fiind amplasată aproape de intrare, iar scaunele pentru spectatori fiind răspândite în tot spațiul verde, pentru a asigura cât de cât distanțarea impusă de nomele în vigoare.

Primul spectacol a fost oferit de trupa de improvizație ImproȘtim vineri seară, iar duminică actorii maghiari au programat un spectacol pentru copii și un recital de poezie. În ce privește Filarmonica ”Dinu Lipatti”, aceasta a ales să-și reia spectacolele cu o piesă de rezistență a repertoriului său, ”Anotimpurile” de Antonio Vivaldi.

La acest concert curtea Muzeului s-a umplut, iar solistul serii a fost Vlad Răceu. Concertul s-a derulat sâmbătă seara și a fost primit cu bucurie de public. Muzicienii au purtat măști de protecție, ca și majoritatea spectatorilor. Nu s-a folosit amplificare, dar spațiul închis al curții a asigurat o acustică decentă. Pentru Filarmonică va urma un nou Matineu muzeul miercuri și un nou program în aer liber joi seară.

Scurta repriză de ploaie dinaintea concertului a arătat că în condiții de distanțare între locuri umbrelele pot fi folosite cu succes. Mai trebuie să se găsească o soluție de a acoperi scena.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: