Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FINANŢARE PNRR: Judeţul Satu Mare va avea 27 de microbuze electrice pentru elevi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste 1.200 de localităţi, cu precădere în mediul rural izolat, vor beneficia de microbuze electrice destinate transportului şcolar, în baza unei finanţări PNRR în valoare totală de 250 de milioane de euro.

Marţi, la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi reprezentanţii consiliilor judeţene au semnat contractele de finanţare.

Prim-ministrul a reamintit că în urmă cu o lună şi jumătate au fost alocate peste un miliard de euro, din PNRR, pentru dotarea a 5.600 de unităţi de învăţământ preuniversitar.

Ligia Deca a menţionat că, prin achiziţionarea microbuzelor, aproape 213.000 de elevi vor beneficia de transport şcolar “sigur şi sustenabil”.

După semnarea contractelor, autorităţile locale vor demara demersurile necesare pentru achiziţia efectivă a microbuzelor şi livrarea lor.
Totodată, a subliniat că, în calitate de ministru al Educaţiei, îşi propune să nu se piardă “niciun leu” care poate fi atras prin investiţiile prevăzute în PNRR.

La evenimentul de la Bucureşti a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, care a semnat contractul de finanţare pentru achiziţia a 27 de microbuze electrice pentru elevii din judeţul Satu Mare. Proiectul câştigat de Consiliul Judeţean Satu Mare este în valoare de 35,9 milioane de lei.

“Această nouă investiţie va fi extrem de utilă pentru comunele din judeţul Satu Mare şi va asigura un acces facil la educaţie pentru mii de copii din judeţ, în condiţiile în care mulţi elevi din mediul rural sunt nevoiţi să parcurgă distanţe lungi până la unităţile de învăţământ şi dispun de puţine variante de transport. Totodată, actualele microbuze şcolare sunt vechi şi uzate, iar schimbarea flotei de transport este în aceste condiţii absolut necesară”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba.
Beneficiarii acestei investiţii vor fi copiii de vârstă şcolară din 27 de comune ale judeţului Satu Mare: Medieşu Aurit, Bătarci, Bixad, Lazuri, Moftin, Oraşu Nou, Pişcolt, Supur, Tarna Mare, Viile Satu Mare, Andrid, Craidorolţ, Culciu, Socond, Vama, Acâş, Apa, Beltiug, Căuaş, Cehal, Dorolţ, Săcăşeni, Săuca, Tiream, Turţ, Turulung, Vetiş.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns