Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Găluşte cu brânză

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g cartofi curăţaţi, 250 g făină, un ou, o lingură de untură, 200 g bacon afumat, 200 g brânză de oaie, un căţel de usturoi, 4 linguri de smântână, puţină sare şi eventual piper măcinat.

Mod de preparare:

Cartofii se răzuiesc mărunt şi se storc. Se amestecă cu făina şi cu oul, precum şi cu puţină apă, până se obţine o consistenţă păstoasă, mai tare. Se pune la fiert apă cu sare, într-un vas mai mare, iar în apa clocotită aluatul se mărunţeşte sub formă de găluşte micuţe. După ce acestea s-au fiert se strecoară, fără spălare. Baconul tăiat în dunguliţe de câte un deget se prăjeşte în puţină untură. Se scot bucăţile de bacon, iar când untura rămasă s-a răcit puţin, se presară în ea brânza şi se amestecă bine. Se adaugă usturoiul pisat, smântâna, puţină sare şi le punem din nou pe foc, la temperatură mică, amestecând până dă un clocot. Adăugăm găluştele şi le învârtim în acest amestec, iar la servire se ornează cu fâşiile de bacon.

În anumite zone, după ce se amestecă brânza preparată cu găluştele, aceasta se mai dă puţin şi la cuptor.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

DESERT

Cataif, sau prăjitură cu fidea

Cataiful este un desert cu origini care se pierd în complexitatea istoriei culinare a Orientului Mijlociu. Deși rădăcinile exacte sunt dificil de trasat, se crede că acest desert ar putea fi apărut în Imperiul Otoman, având o vechime de câteva secole.

APERITIVE

Ardei Jalapeno înfășurați în bacon

Ardei Jalapeño este un aperitiv iubit de aproape toată lumea. Întotdeauna mi-a plăcut să ii servesc ca aperitiv pentru petrecerile de sărbători, deoarece sunt delicioași și foarte simplu de făcut. Nimic nu bate o combinație bună de brânză și condimente, iar rețeta mea de ardei jalapeño învelit cu backon nu este prea picant – așa că chiar și cele mai sensibile palate se pot bucura de ea!