Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

GREVĂ LA CFR: Navetiştii vor ajunge cu greu la muncă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane a anunţat că va declanşa o grevă de avertisment pe data de 15 septembrie 2023, cu scopul de a atrage atenţia asupra unor probleme care nu mai pot fi neglijate şi care nu ar trebui să rămână nesoluţionate în birourile Ministerului Transporturilor sau Guvernului.

Trenurile vor fi oprite temporar pe reţeaua feroviară din România în ziua de vineri, între orele 7:00 şi 9:00, în cadrul unei greve de avertisment legală, a declarat Viorel Istrate, secretarul general al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane, pentru Agerpres.

Vor fi afectate toate trenurile care sunt în mişcare în acest interval orar, cu excepţia celor care transportă grupuri de elevi sau persoane vulnerabile. Aceste trenuri nu vor fi oprite.

CFR Călători a ţinut să precizeze că angajaţii săi nu participă. Iată comunicatul: 

Referitor la greva feroviară ce a fost anunţată doar în spaţiul public pentru data de 15.09.2023, în intervalul orar 07:00-09:00, de către un sindicat feroviar, CFR Călători face următoarele precizări:

Greva feroviară a fost anunţată doar în spaţiul public de către un sindicat feroviar şi priveşte salariaţii CNCF CFR SA.
Salariaţii CFR Călători nu participă la această grevă.
Conform informaţiilor din spaţiul public, această grevă feroviară este una de avertisment şi ar putea afecta, în intervalul orar 07:00-09:00, circulaţia anumitor trenuri, operate de CFR Călători, dar şi de alţi operatori feroviari.
În cazul în care greva de avertisment va avea loc, călătorii de la trenurile afectate îşi pot valorifica drepturile lor privind restituirea contravalorii încasate a transportului neefectuat integral sau partial conform Regulamentului de transport pe calea ferată din România, în vigoare.
Detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe cfrcalatori.ro la secţiunea Trafic Intern/ Renunţarea la călătorie – https://www.cfrcalatori.ro/renuntarea-la-calatorie-restituiri/

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns