Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Grupa de arhitectura a Liceului de Arta “Aurel Popp” a deschis o expozitie de desene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Lucian Trif, Cristian Sasu, Felicia Grigorescu, Marcel Sabo
Lucian Trif, Cristian Sasu, Felicia Grigorescu, Marcel Sabo

Vineri seara in Atelierul Memorial “Paul Erdös”, peste drum de Sala Filarmonicii, s-a deschis prima expozitie colectiva a elevilor ce studiaza ca domeniu principal arhitectura la Liceul de Arta “Aurel Popp”. Spatiul expozitional a fost pus la dispozitie de Muzeul Judetean, iar vernisajul a fost onorat de prezenta noului prefect de Satu Mare, Cristian Sasu.

 

Alaturi de inaltul oficial au luat cuvantul la deschiderea oficiala Marcel Sabo, directorul Liceului de Arta “Aurel Popp”, Felicia Grigorescu, cea care conduce sectia de Arta a Muzeului Judetean, si Lucian Trif, profesorul care ii formeaza pe viitorii arhitecti satmareni.

Iata si numele elevilor din clasele XI si XII care expun in acea locatie istorica pentru arta satmareana: Johanna Modoc, Aliz Revai, Daniel Pop, Diana Pasca, Flaviu Vadan, Paula Matyas, Adelina Marculescu, Bodnar Coroianu, Cristiana Dobie si Anita Fiacsko. Temele care predomina in lucrarile lor tin de o intoarcere la inocenta si simplitatea copilariei, dar nu lipsesc nici perspective complexe derivate din studiul stiintei constructiilor, peisaje urbane sau medievale, toate lucrate in creion cu multa precizie, in contururi clare si ferme, la granita dintre spontaneitatea artei plastice si severitatea ceruta de design sau proiect arhitectonic.

Le dorim tuturor succes la scoala si in arta si impartasim optimismul exprimat de prefectul Sasu cu privire la viitorul lor, cu conditia ca si autoritatile sa-si indeplineasca partea lor in crearea unui mediu in care tinerii talentati sa-si poata fructifica darurile cu folos, atat pentru ei, cat si pentru comunitatea in care traiesc.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Ioan Cristescu, Director General al MNLR

CEL MAI MARE FESTIVAL LITERAR DIN ROMÂNIA: Doi scriitori sătmăreni, Dumitru Păcuraru şi George Vulturescu, invitaţi la Festivalul Internaţional de Poezie, Bucureşti, 11-17 septembrie 2023

În perioada 11- 17 septembrie 2023, la Bucureşti are loc la Bucureşti Festivalul Internaţional de Poezie. Cea mai prestigioasă manifestare literară din România, ediţia din acest an, a 13-a, se desfăşoară după cunoscutul dicton al lui Cicero, Inter arma silent musae, dar cu semnul întrebării la sfârşit. Adică în timp de război, între arme, muzele trebuie să tacă?