Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Impresiile unui artist

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Greu să vorbeşti, scrii ceva după concertul din seara asta. Am ajuns la 62 de ani să aud ”pe viu” poate unul din cei mai buni violonişti cu care am cîntat vreodată, Răzvan Stoica. Aveam impresia că Ceaikovski i-a dedicat lui concertul pentru vioară. Atîta naturaleţe, bun simţ, acurateţe, curăţenie nu numai ca intonaţie ci şi ca tempouri luate, frazare, nuanţe… Ceva ieşit din comun!

Şi felul în care a făcut ca orchestra să ”intre în transă”, preluînd toate inflexiunile ritmice, de tempo, de nuanţă… Cred că orchestra încă nici nu ştie cît de bine a cîntat! Dar veţi putea auzi/vedea concertul zilele următoare pe site-ul filarmonici, sau pe Youtube.

Un cuvînt de laudă şi dirijorului concertului, Valentin Doni, care a acompaniat excelent solistul. Şi Uvertura în stil italian al lui Schubert ( puţin cîntată la noi, dacă eu o cînt prima dată ) a dirijat-o şi lucrat-o foarte bine. Îi aşteptăm iar, mai ales solistul, care a dat două bisuri… Nu spun mai mult. Dacă puteţi, să ascultaţi concertul. Rareori spun asta, dar ăsta CHIAR MERITĂ ASCULTAT!

PS: Mă mîndresc şi cu orchestra, cu suflătorii mai ales, că sînt ai mei, nu? care a putut să se ridice la nivelul solistului. Bravo tuturor!”

Erdős János – prim fagotist

Melomanii care nu au reuşit să ajungă la concertul din sala Filarmonicii au posibiliatea de a asculta concertul simfonic online, acesta find reluat duminică, 25 aprilie începând cu ora 18:30 pe canalul Youtube al instituţiei, pe pagina web www.filarmonicasm.ro, pe pagina de Facebook al Filarmonicii de Stat ”Dinu Lipatti”, respectiv pagina de Facebook Radio România Muzical.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns