Image 1
Image 2

Impresiile unui artist

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

„Am cântat şi eu, în sfârşit! La un concert. Demult n-am ieşit pe terasă, să beau un gin şi să vă împărtăşesc impresiile de după. Din păcate a fost doar o înregistrare, fără public, urmând să se dea înregistrarea mâine seară.

Solistul concertului a fost trompetistul Sebastian Burneci care a cântat concertul de Hummel. Un concert de virtuozitate executat foarte bine şi fără prea multe brizbrizuri, cum e moda mai nou. Bisul său a fost ”Vocalize” a lui Rachmaninov, scris în original pentru soprană şi pian, dar care a fost transcris pe mai multe instrumente, iar transcrierea pentru orchestră a făcut-o chiar compozitorul. O muzică… Mie-mi dau lacrimile când o ascult.

În încheiere am cântat simfonia 40 de Mozart. Am mai cântat-o de câteva zeci de ori, dar parcă aşa cum a pus ordine maestrul Mihnea Ignat… Totul clar, totul firesc, logic. A fost o încântare, din nou, cum a făcut să sune orchestra. Şi, din fericire, a promis că mai vine la noi.

Mâine abia aştept să aud cum sună, ce-am realizat din ce ne-a cerut, dacă şi ”de afară” sună atât de bine ca ”dinăuntru”. Poate, odată ce trece mizeria asta, vom putea cânta cu publicul în sală. Este cu totul altceva, dar am mai spus asta. Pentru cei care vor urmări mâine concertul, audiţie plăcută! Ar fi păcat să-l scăpaţi.”

Erdős Ioan – şef partidă fagot

Epilog
 
Ascultând concertul din seara asta m-am prins unde a mai excelat Maestrul Ignat: alegerea tempourilor la simfonie. Magistral! Nu foarte repede partea întâi, dar cum treceam dintr-o parte în alta totul devenea din ce în ce mai vioi, mai exuberant. Ingenios!
 
(Cât aș fi de vulpe bătrână, la repetiții nu m-am prins.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: