Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE: O doctoriţă a recunoscut că a luat mită

ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE: O doctoriţă a recunoscut că a luat mită
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE: O doctoriţă a recunoscut că a luat mită

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a recunoscut vinovăţia în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj într-un caz de luare de mită şi abuz în serviciu.

Ca parte a acordului de recunoaştere a vinovăţiei, medicul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Potrivit sursei citate, medicul a fost acuzat că a primit aproximativ 46.000 de lei în schimbul unor servicii medicale ilegale. În plus faţă de pedeapsa cu închisoarea, i s-a impus şi un termen de supraveghere de trei ani.

Mai mult, medicul a achitat integral suma ca prejudiciu adus Spitalului Judeţean şi a pus banii la dispoziţia procurorilor într-un cont bancar. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Sălaj pentru continuarea procedurilor legale.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în perioada 2019-2022, inculpata NLM, în calitate de medic şef serviciu în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a prelucrat un număr de 3.199 lame de frontiuri citologice, teste Babeş Papanicolau, preluate de la medicii ginecologi, care au prelevat probele de la paciente, fără ca aceste teste să fi fost solicitate prin policlinica spitalului, fără a exista bilete de trimitere sau dovada calităţii de asigurat şi fără ca aceste servicii medicale să fi fost decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Testele au fost efectuate cu încălcarea legislaţiei primare, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în cuantum de 126.960 de lei în dauna Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău” apare într-un comunicat de presă al Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, din 15 septembrie 2023.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns