Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Infecţiile respiratorii sunt din nou în creştere în Satu Mare! Raport săptămânal

satmarenii si-au masurat varsta plamanilor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Infecţiile respiratorii sunt din nou în creştere în Satu Mare! Raport săptămânal

Copiii şi vârstnicii sunt în continuare categoriile cele mai vulnerabile când vine vorba de infecţiile respiratorii de sezon, respectiv a virozelor, pneumoniilor şi gripei. Totalul infecţiilor respiratorii acute pentru perioada 6- 12 martie 2023 a fost de 1426 cazuri din care 1179 viroze, 21 cazuri de gripă şi 226 cazuri de pneumonii, cu aproximativ 400 de cazuri mai multe faţă de săptămâna precedentă.

Raportarea săptămânală pe care medicii de familie din judeţ o fac către Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare indică prezenţa în număr mare a îmbolnăvirilor în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani pe segmentul viroze şi gripe, iar în cazul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, a pneumoniilor.

”Ratele de incidenţă cele mai crescute pentru IACRS s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, 15-49 ani, pentru penumonii la grupa de vârstă peste 65 de ani, iar pentru gripă, la grupa de vârstă 5-14 ani. Infecţiile respiratorii acute sunt la un prag epidemic baseline, cu 1179 de cazuri la numărultotal al populaţiei de la nivelul judeţului”, se arată în sinteza DSP.

Până la data de 14.03.2023 au fost vaccinate antigripal 17.450 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. Practic în ultima săptămână nu s-a mai vaccinat nicio persoană cu vaccin antigripal.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with