Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Inspectorii DSVSA Satu Mare au amendat cu 10.000 de lei o alimentară tocmai din sătucul Lelei, comuna Hodod

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

În săptămâna 10-16 martie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) SatuMare au realizat 91 de acţiuni de control.

Verificările au vizat< unităţi de abatorizare, unităţi de procesare carne şi lapte, unităţi catering, depozite alimentare, hipermarketuri,supermarketuri, pieţe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unităţi alimentaţie publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare şi de legume fructe, pieţe agro alimentare.

DSVSA Satu Mare va continua acţiunea de verificare a unităţilor de alimentaţie publica şi a unităţilor care desfac produse alimentare de origine animală şi non animală de pe raza localităţilor judeţului, precum şi a tuturor pensiunilor de pe raza judeţului.

Acţiunea va cuprinde şi restaurantele şi sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare banchete, boteze, precum şi alte evenimente, pentru a pre întimpina apariţia unor evenimente nedorite.

Amenda ar putea închide alimentara

Continuă controalele, de data aceasta la nivelul magazinelor alimentare, cu privire la respectarea la comercializarea laptelui şi produselor lactate, obligaţiile comercianţilor înscrise în Legea 307/2022 – Legea laptelui.

În urma acestor controale, a fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, din care 1 amendă în valoare de 10.000 lei, în cazul unui magazin alimentar din localitatea Lelei, pentru nerespectarea normelor stabilite deAutoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, privind expunerea la comercializare a produselor alimentare neetichetate conform şi 3 avertismente, aplicate în cazurile a 3 producători/ comercianţi, de produse alimentare de origine animală şi non animală, din pieţele agroalimentare din localităţile Satu Mare şi Carei – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns