Image 1
Image 2

Întâlnire a poliţiştilor cu asistenţii sociali, referenţii şi specialiştii cu din domeniul violenţei domestice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În 27 ianuarie s-a desfăşurat o nouă întâlnire a specialiştilor din cadrul mai multor instituţii care au responsabilităţi pe linia prevenirii şi combaterii violenţei în familie. Întâlnirea s-a desfăşurat în sistem Zoom Meeting, în cadrul proiectului “Întinde mâna şi oferă ajutor!”, proiect iniţiat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, prin Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii.

Cu adresabilitate asistenţilor sociali şi referenţilor care au tangenţă cu prevenirea violenţei în familie, scopul proiectului vizează conştientizarea consecinţelor violenţei domestice prin activităţi de informare despre legislaţia în domeniu, problematica fenomenului şi cazuistica instrumentată de către poliţişti pe această linie, prin dezvoltarea schimbului reciproc de date statistice.

În cadrul celei de-a treia întâlniri a specialiştilor, s-a abordat tema legată de aplicarea ordinului de protecţie provizoriu, poliţiştii participanţi din structura prevenire şi ordine publică din mediul rural prezentând aspecte practice cu care s-au confruntat în munca de poliţie desfăşurată.

Astfel, poliţiştii din structurile operative de ordine publică-mediul rural din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gherţa Mică, respectiv din cadrul Postului de Poliţie Comunal Agriş, le-au vorbit asistenţilor sociali şi referenţilor prezenţi, precum şi celorlalţi specialişti despre importanţa colaborării interinstituţionale pe linia prevenirii violenţei în familie, mai ales în cazul în care sunt implicaţi şi copii sau tineri minori. Pornind de la prezentarea unor situaţii concrete, cazuri instrumentate de către poliţişti, finalizate cu aplicarea unor ordine de protecţie provizorie, s-a accentuat relevanţa colaborării Poliţie – asistenţi sociali din cadrul primăriilor şi DGASPC vizând prevenirea şi mai ales gestionarea situaţiilor problematice aferente unor conflicte în familie, din sfera violenţei domestice.

A avut loc un schimb de idei, s-a răspuns întrebărilor adresate de către participanţi, s-au clarificat informaţiile aferente reglementărilor legislative şi s-a adus în prim plan şi rolul echipei mobile, cu tangenţă la domeniul violenţei în familie.
Întâlnirile poliţiştilor cu asistenţii sociali, referenţii şi specialiştii cu responsabilităţi în domeniul violenţei domestice, în cadrul proiectului, vor continua, prevenirea violenţei în familie reprezentând o prioritate a Poliţiei Române la nivel naţional, dar şi local.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns