Image 1
Image 2

Joi, 19 noiembrie, concert online

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Joi, 19 noiembrie 2020, un nou concert transmis online de Filarmonica „Dinu Lipatti” – Satu Mare.

 

Dirijorul săptămânii, Cosmin Morariu s-a născut în anul 1976 la Reșița într-o familie de muzicieni. Întâlnirea cu maestrul Enrique Garcia Asensio şi masterclass-urile ce au urmat cu acesta din urmă, dar și studiul intens cu tatăl său, dirijorul Doru Petru Morariu au dus la definirea sa ca dirijor şi muzician complex. Maestrul Cosmin Morariu colaborează atât cu filarmonici din ţară cât şi cu teatrele de operă, abordând un repertoriu vast, de la creaţia corală , genul simfonic, vocal-simfonic, opera, până la muzică contemporană.

 

Clarinetistul Mihai Ailenei s-a născut în 1969 la Iași. În anul 1991 a absolvit Academia de Arte ,,George Enescu” în orașul natal. În 2009 a obținut titlul de Doctor în muzică la Universitatea de Arte Iași.
🎵În prezent este prim-solo clarinetist al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ,,Moldova” Iași, alături de care a participat la realizarea înregistrărilor pe CD, radio, TV, dar și la turneele artistice ale orchestrei în Germania, Italia, Franța, Spania, Olanda, Elveția, Coreea de Sud, etc

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: