Image 1
Image 2

La Muzeul Judeţean a avut loc vernisajul expoziţiei “20 de ani fără Corneliu Coposu”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cadrul comemorării a 20 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu, în municipiul Satu Mare a fost organizat un eveniment având menirea de a aduce în atenţia opiniei publice personalitatea marelui om politic.


În acest context, în cadrul Muzeului Judeţean Satu Mare, a fost amenajată Expoziţia itinerantă – “20 de ani fără Corneliu Coposu”. Este vorba de o expoziţie modulară, formată din roll-up-uri, realizată de Asociaţia Creştin Democrată – România de Mâine în parteneriat cu Fundaţia Hanns Seidel România.
Vernisajul expoziţiei a avut loc sâmbătă, 18 iulie, în prezenţa preşedintelui Organizaţiei PNŢCD Satu Mare, Ghiţă Cora şi a preşedintelui Asociaţiei Creştin Democrate- România de Mâine, ing. Mircea Mureşan. Ei au făcut o prezentare a expoziţiei, formată din panouri cu fotografii ale personalităţii comemorate, documente istorice (sentinţa de condamnare a marelui om politic) şi o copie a ziarului Scânteia care anunţa dizolvarea PNŢ.
Parcursul expoziţiei
Expoziţia a fost deja amenajată în cadrul Centenarului Corneliu Coposu, sărbătorit în anul 2014, la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti, Spaţiul Symposium, în cadrul programului Nocturna Bibliotecilor, la Biblioteca Judeţeană Timiş, la Bastionul Terezia, secţia de artă Deliu Petroiu, în foaierul sălii de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş Severin, la Biblioteca Judeţenă “A.D. Xenopol” Arad, la Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca şi la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din municipiul Iaşi. De asemenea, anul acesta în cadrul expoziţiei “20 de ani fără Corneliu Coposu”, la Primăria Curtea de Argeş, la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”din Focşani, la Compelxul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău şi în cadrul Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighetu Marmaţiei.
Expoziţia va fi deschisă în cadrul Muzeului Judeţean Satu Mare până în 24 iulie 2015.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with