Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Liceul Palade a lansat programul Erasmus+ Anti-Bullying Campaign (ABC)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cadrul zilelor Erasmus Days – octombrie 2019, Liceul Palade a lansat programul Erasmus+ „Anti-Bullying Campaign (ABC)”, pe care școala îl va derula în perioada 31.10.2019- 30.10.2021, în parteneriat cu Germania, Italia și Turcia.

Scopul proiectului Erasmus+ este o educație deschisă, cu promovarea incluziunii sociale și egalitatății de șanse, creșterea atenției asupra fenomenelor bullyingului, reducerea ratei abandonului școlar, dar mai ales formarea unei conștiințe de cetățenie europeană. În perioada 18-23 noiembrie 2019, s-a desfășurat prima mobilitate a profesorilor la școala coordonatoare Theodor Heuss Realchule din Dortmund Germania.

Delegația Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară G.E. Palade a fost compusă din profesoarele Popa Alina și Gyorgyi Propst. Agenda de lucru a reuniunii a fost variată și a cuprins vizitarea școlii gazdă, prezentarea participanților, a școlilor partenere, primirea oficială din partea reprezentantului educativ al primăriei din Dortmund, vizitarea orașului.

Obiectivele principale ale reuniunii au fost activitățile propriu-zise de învățare și formare a cadrelor didactice privind tehnicile digitale de lucru ce se vor derula în proiect. Primul workshop de formare profesională a fost derulat de partenerul din România, în calitate de Școală Etwinning. Popa Alina a prezentat utilizarea platformei eTwinning ca parte integrantă a proiectului Erasmus+ și demonstrații practice de accesare și folosire a instrumentelor online specifice, ca modalitate de integrare în curriculum și o metodă de cooperare europeană.

Au urmat alte zile de instruire în care prof.coordonator din Germania, Mehmet Elikalfa a prezentat diverse instrumente digitale web2.0 pentru crearea și editarea filmelor ca produse finale ale stagiilor proiectului. Cea mai interesantă parte a sesiunilor de formare a fost prezentarea produselor finale ale întâlnirii cu tematica bullying, realizate de profesorii parteneri de proiect. În același mod se vor realiza materialele de prezentare cu implicarea elevilor. De asemenea, s-au stabilit alte detalii ale programului proiectului, derularea mobilităților cu elevii participanți, crearea scenariilor pentru filme și aspecte organizatorice privind derularea proiectului pe platforma Etwinning. Următoarea întâlnire a partenerilor va fi la începutul lunii februarie 2020.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns